Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 12 maj 2010

Våldsspiralen

Sånt här är så sorgligt.

Gubben fick stryk, blev "Jehovas vittne" (förmodligen indoktrinerad sen barndomen) och för beteendet vidare till sina barn. Har vi sett det förr?

Nu för nån månad sen blev en av sönerna brutalt mördad, enligt de flesta något han har gjort sig förtjänt av genom åren i form av misshandlar, hot, knarkhandel och det ena med det tredje. En otrevlig typ helt enkelt, och det är svårt att vänta sig något annat från en sån uppväxt.


De som är med om det kan inte skylla på sina föräldrar när de är vuxna och gör om samma misstag som deras egna föräldrar gjorde - det är upp till var och en att bryta våldsspiralen, MEN vi som är lyckliga nog att ha sluppit undan den kan försöka göra vårt bästa för att hjälpa andra komma ur den.

Den som vet att ett barn (eller vuxen förstås) blir illa behandlat måste göra något åt saken, så är det bara. Att låta det fortsätta är förstås inte lika illa som att aktivt delta, men inte långt ifrån. Det är förmodligen väldigt jobbigt för alla inblandade när såna saker kommer ut i ljuset men i längden är det betydligt värre att låta det fortsätta.

Inga kommentarer: