Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 10 mars 2010

FAQ

Jag har bestämt mig för att ha det här FAQ-inlägget som målsida för mina annonser och länkad högst upp till höger, så att alla nytillkomna kan se direkt om (att!) det är en läsvärd blogg för just dem.


Q: Varför är den här bloggen värd att bli bokmärke?

A: Därför att den ger en bra blandning av allvar och skoj, åsikter och fakta, ilska och glädje, forntid och framtid. Framförallt finns det ofta något nytt att läsa. 2-5 inlägg per dag är det normala.Q: Vad har den här bloggen för syfte?

A: Från början var det en helt vanlig "personlig" blogg, som syns på alla gamla inlägg från första året eller så. I takt med min egen utveckling har också bloggen utvecklats till något mer. Det övergripande syftet är nu att åstadkomma två saker hos er läsare:
1. ge en insikt i hur dåligt dagens "samhälle" fungerar.
2. väcka en frihetslust och en förståelse för icke-aggressions-principen.Q: Varför "Grevad lux"?

A: Det kommer från denna eminenta sketch från "NileCity" av och med "Killinggänget". Varför kan jag inte svara på... Det lät bra helt enkelt. =)Q: Vad tycker du att staten ska ha för roll i samhället?

A: Den ska inte existera överhuvudtaget. Varje människa ska själv bestämma över sitt liv. Inkluderat vilken skola deras barn ska gå i, vilket sjukhus (om något) man vill anlita vid sjukdom, vilka välgörenhetsorganisationer (om någon) som ska få ta del av ens inkomster.Q: Kommer inte alla fattiga människor svälta i mörka gränder då?

A: Nej. Det finns inget som tyder på att ett avskaffat tvång skulle leda till mindre välgörenhet. T.ex. får Röda korset, Erikshjälpen och liknande organisationer in miljontals kronor årligen redan idag, trots att alla privatpersoner redan förlorat 30% eller mer av sin lön. Det kommer finnas gott om hjälp till människor som har dåliga förutsättningar. För att inte tala om hur mycket lättare det blir att få ett jobb när alla är fria att förhandla sig till vilken lön som helst. 50kr/tim är betydligt bättre än 0.Q: Kommer skolorna kosta pengar?

A: Självklart. Allt kostar, även idag. Däremot är det betydligt mer rättvist att barnens skolgång bekostas av deras föräldrar än att även människor utan barn tvingas betala för andras skolor.Q: Men då kommer väl rika barn få bättre skolor än fattiga barn?

A: Kanske. Men jag ser inget problem med det. De sämsta skolorna kommer förmodligen vara ungefär som dagens kommunala skolor. Vill man ha bättre kvalité så kostar det, precis som med allt annat. Dessutom kan skolor spara pengar på andra sätt än att anställa dåliga lärare, t.ex. genom större effektivitet vad gäller administration, stora inköp tillsammans med andra skolor osv.Q: Vad innebär icke-aggressions-principen (IAP)?

A: Den innebär att det aldrig är acceptabelt att initiera våld. Du får alltså inte gå fram till någon som irriterar dig och slå till denne. Om han eller hon slår först är det en annan femma. Då får du självklart försvara dig. Men du får aldrig slå först. Aldrig. Om alla skulle leva enligt IAP så hade vi inte haft några mord eller krig. Inte ens misshandel eller rån. Därför ser jag det som en ganska viktig princip att "promota".Q: Tycker du att skatt är lika med stöld?

A: Ja. Om man som jag (och många andra?) definierar stöld som "att ta något utan tillåtelse" så är det definitivt stöld. Att en del av stöldgodset går till att tjäna "goda" syften är helt orelevant. Stöld är stöld, även under ett finare namn. På senare tid (maj 2010) har jag börjat gå över till att snarare säga att det är utpressning än ren stöld. "Betalar du inte så kommer hemska saker hända dig och din familj!"
Fortsättning följer när jag kommer på fler "vanliga frågor" som folk brukar ha när det gäller sånt här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad äckliga, själviska och ogenomtänkta åsikter!

Jag slår vad om att du själv utnyttjar alla samhällsfunktioner idag med med förevändningen att de finns och inte lever efter dina ideal?

Du är säkert en sån som fuskar med sjukskrivningar, myglar med svartjobb, inte betalar tv-licens och så vidare.

Niklas sa...

Åh, vad skönt att det finns nån därute som har genomtänkta och inte så äckliga åsikter! Berätta gärna om dem istället för att bara klaga på mina.

Jag har aldrig varit sjukskriven, däremot jobbat svart vilket jag gärna skulle göra mer om chansen kommer upp, och jag betalar ingen tv-licens. På vilket sätt gör det mig till en dålig person?