Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 27 mars 2010

Dagens överraskning...

Thomas Östros klagar!


Vilken högoddsare!Det är mycket nötande om "skattesänkningar med lånade pengar" och "klyftorna ökar". Så klart.


"Regeringen ärvde 70 miljarder kronor i överskott. Det har nu förbytts i ett underskott om 70 miljarder."

Hur det skulle vara med sossarna vid rodret är svårt att veta men lätt att gissa. Underskottet skulle med stor sannolikhet vara minst det dubbla eftersom de tror att "stimulanspaket" är hållbart i långa loppet.En mening sticker faktiskt ut på ett lite otippat sätt: "
Entreprenören ska få stöd att starta, att anställa, expandera och att exportera."

Östros tycker alltså att en del skattepengar ska gå från arbetare till entreprenörer. Fel på många sätt, och som sagt lite överraskande.


Nåt som däremot är föga överraskande är att det inte förs fram några moraliska argument för att högre skatter är bättre än lägre. Ja, egentligen förs det väl inte fram några argument alls? Så vitt jag kan se är det enda som Östros egentligen får fram följande:

  • Regeringen har sänkt skatterna relativt mycket (men ändå en droppe i havet).
  • Vänstergänget tänker höja skatterna minst lika mycket som de sänkts de senaste åren.

Varför detta ska göras framgår egentligen aldrig. Han påstår att det skulle minska underskottet men samtidigt radar han upp en massa dyra saker som de tänker göra.


Det finns så vitt jag vet inga vettiga argument för högre skatter, eller för att ha skatter överhuvudtaget. Ändå är det oftast vi som vill ha bort skatterna som måste försvara vår ståndpunkt... Inte helt vettigt.

Inga kommentarer: