Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

torsdag 25 mars 2010

RAMASKRI!

Nä, jag tycker faktiskt tanten kan ha en poäng. Om inte annat får hon förstås säga vad hon vill.

OM det är så att olyckorna har ökat så finns det definitivt en korrelation med antalet "pappatimmar" i de svenska hemmen, för de har i alla fall utan tvekan ökat.


Kanske är det för att papporna inte är så "hönsiga" och vill hålla barnen i en liten fantasivärld där inget ont finns och inget får göras som är "farligt"?

Jag har faktiskt ingen aning, men det kan säkert spela in lite.

Förmodligen kommer jag själv vara en sån pappa som är "farlig" för mina framtida barn. Jag tycker nämligen att så länge det inte rör sig om nåt direkt livsfarligt kan barn få prova sig fram genom livet. Blåmärken och små skrapsår är sällan dödliga. Den lilla risken kan det vara värt för att barnen ska få känna på hur livet är. Ibland gör det ont, men när man lyckas känns det bra. Och de gånger det gör ont har man i alla fall lärt sig något nytt.


Såna hemmapappor må vara livsfarliga för barnen, men de är också ovärderliga!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja med statistik kan man bevisa vad som helst om man väljer tolkning utan djupare analys

Anonym sa...

Mjo sen ska vi ju tänka på att anledningen till ökat antal olyckor är ganska naturlig när vi de senaste åren haft ett kraftig ökat barnafödande i landet. Vi har dessutom blivit mer medventna om riskerna med vad som tidigare ansågs vara "små olyckor" som inte var värda att kontrollera omfattningen av hos läkare.

Ökad medventenhet om risker och ökat barnafödade pressar självklart upp statistiken över antalet olyckor.

Hör från bekanta som jobbar på vårdcentraler, närakut och barnavård att dom får fler och fler fall med desperata föräldrar som är rädda för ditt och datt för att dom läst det någonstanns att det kan vara farligt och är oroade om deras barn nu kan ha blivit påverkade. Oftast är det dock inte någon fara.

Som tidigare nämnts så kan statistik vridas och vändas i all onändlighet för att bevisa det man vill ha bevisat. Gör dock ingen närmare granskning så har man inget att komma med.

Det ända den här kvinnan lyckats åstadkomma är att uppröra många människor och eventuellt motverkat arbetet för ett mer jämnställt samhälle.

Varför ska män diskrimineras och tåla det? Varken kvinnor eller män ska behöva diskrimineras på dessa sett och jag tror det bara är en tidsfråga innan eva sternberg anmäls för diskriminering.