Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 13 mars 2010

Barnmisshandel

Visste ni att i större delen av världen (alla gråa länder) är det tillåtet att i någon form straffa sina barn med fysiskt våld?


Jag trodde i alla fall inte att det var så utbrett. En stor del av de europeiska länderna tillåter det t.ex. Det tycker tydligen inte EU är så viktigt att förbjuda...


En annan intressant sak är den starka kopplingen mellan kriminalitet i vuxen ålder och "våld i hemmet" som barn. Hittar ingen källa för det just nu men det finns...Rent logiskt är det ju helt sjukt att det är förbjudet för föräldrarna att slå varandra, men att slå på den som är 1/5 så stor är helt okej... Vart var den "kristna moralen" som ligger till grund för samhällets lagar när det bestämdes?

Den var nog där och log i mjugg.

Faktum är att om vi kollar på USA så är det (föga oväntat) i de stater med mest fundamentalkristna (sydstaterna) som motståndet mot ett "smiskförbud" är störst.

Nåja, jag antar att det är guds vilja att barn ska få stryk, så då är det ingen idé att kämpa emot...

Det finns förresten en hel del (sjuka) människor i Sverige som tycker att man ska få slå sina barn också... Inte sällan återfinns dessa människor på ställen som Missionskyrkan, Pingstkyrkan eller Livets ord.

En psykisk störning kommer sällan ensam.

10 kommentarer:

Emelie sa...

I de flesta sydeuropeiska länder är det fullt normalt att slå barn. Jag tror till och med att man får slå elever i skolan i Spanien men jag kan ha fel.

Niklas sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Corporal_punishment_in_Europe.svg

I Frankrike och Österrike är det tillåtet i skolan. I Spanien och Portugal är det helt förbjudet. Sydeuropas svarta får...

Att det kan ses som "fullt normalt" någonstans i världen år 2010 är...skrämmande.

Fullt normalt är det sista det är. =/

Sandra sa...

Visst är det skrämmande. Tycker dock att det är snudd på lika skrämmande att du likställer religiöst troende med psykisk störning. (Eller har jag misstolkat?) Tolerans är ganska trevligt, något jag varmt rekommenderar. Om du någon dag skulle tröttna på arrogansen.

Niklas sa...

Religiöst troende är en form av psykisk skada som oftast uppstår pga psykisk misshandel som barn.

Tolerans är något ganska farligt om man tillämpar det på saker som inte bör tolereras som t.ex. rasism, socialism, religion/"överdriven vidskepelse" och lite annat.

Sandra sa...

Skickade inte jag en kommentar där jag frågade efter källa?

(Angående detta; "Religiöst troende är en form av psykisk skada som oftast uppstår pga psykisk misshandel som barn.")

Niklas sa...

Inte vad jag kan minnas eller se.

Källa.. Tja, det är bara att kolla upp närmsta frikyrkliga barnfamilj. Barnen luras att saker finns trots att de inte gör det. De går på "möten" där det talas om hur goda människor har kontakt med gud vilket leder till att de kan börja tvivla på sig själva eftersom de aldrig sett/hört/känt något som liknar gud. Knappast ovanligt att barn i det läget intalar sig själva att de faktiskt ser eller hör något trots att de inte gör det.

I långa loppet bör det leda till nån form av problem att konstant luras att något finns fast det inte gör det, tror du inte?

Sandra sa...

Finns det någon ideologi/religion/livsåskådning som man får föra över till sina barn utan att det klassas som psykisk misshandel? Och kostval? Får jag uppfostra mina framtida barn till vegetarianer? Får du säga till dina att du tror på kapitalismen?

Niklas sa...

Det är inte okej om du säger att den som ens funderar på att äta kött hamnar i ett evigt helvete som är värre än de kan tänka sig.

Det är inte okej om jag säger till mina barn att om de blir socialister kommer de efter döden att för evigt brinna i helvetets eldar.

Ser du mönstret?

Sandra sa...

Och vad gäller för de kristna som överhuvudtaget inte tror på eller pratar om helvetet?

Niklas sa...

Då lär de väl inte vara speciellt kristna, eller hur?