Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 12 mars 2010

Praktexempel på socialistisk sjukvård

Alla får det lika...dåligt!


Socialism slutar alltid på samma sätt.


Jakten på "rättvisa" leder till slut till en blind jakt på likvärdighet. Ingen ska få ha det bättre än någon annan. Och istället för att låta kapitalismen och den fria marknaden leda alla sakta men säkert till större välstånd vill de att alla ska hamna på den låga nivån. Det är ju som alla vet lättare att ta bort det som redan finns än att skapa nytt.


Jag vill bygga hellre än riva.
Det innebär bland annat totalt privatiserad sjukvård. Den som värderar bra vård kommer då kunna få det. Idag är det omöjligt utan att söka sig utomlands.

9 kommentarer:

Sandra sa...

Leve kapitalismen och den fria marknaden! Det mexikanska folket lever ju fett tack vare NAFTA-avtalet..

Niklas sa...

Det är nog förresten lika bra att vi avslutar den dubbelriktade kommunikationen igen.. Det ger liksom ingenting. Nu heller.

BTW, NAFTA har inget med den fria marknaden att göra...

Frihandel kan per definition inte regleras i avtal.

Sandra sa...

Vilken ideologi skulle du säga att NAFTA har fötts ur?

Niklas sa...

Ideologi? NAFTA är ett sätt för den amerikanska, kanadensiska och mexikanska staten att suga ut sina respektiva undersåtar. Vet inte vad det ska klassas under för ideologi. Socialism kanske.

Sandra sa...

Jag skulle snarare säga att det är företagen som suger ut pengarna och att avtalet bygger på nyliberala idéer..

Niklas sa...

Isåfall har du en väldigt konstig uppfattning om vad nyliberalism innebär. Massiv inblandning av staten i vad och hur mycket som får handlas över gränserna är inte en del av nån form av liberalism som jag känner till.

Sandra sa...

De nordamerikanska staterna reglerar inte handeln. Det är ju just det som NAFTA går ut på - att det är företagen som dikterar reglerna. Inga andra aktörer.

Niklas sa...

Jag har inte kollat upp NAFTA särskilt nära, men att några storföretag sätter regler för handel låter ungefär så oliberalt det kan bli.

Sandra sa...

Men tillräckligt nära för att konstatera att det är staterna som suger ut sina undersåtar i sann socialistisk anda? Intressant..