Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

torsdag 11 mars 2010

Lite mindre omyndigförklarad...

...känner jag mig nu när filmcensuren försvinner!

Ingen moraltant kommer sitta och bestämma vad som är "lämpligt" för vuxna människor att se. Och året är alltså...2010. Bättre sent än aldrig!


Fast en del blir upprörda förstås. Det har aldrig varit kristnas grej att låta folk sköta sig själva. Det kan ju sluta med att de börjar med så dumma saker som ifrågasätta, söka fakta, undersöka alternativen till skapelseberättelsen och så vidare!


"Tar man bort det sammanhållande kitt som religionen utgör rasar samhället samman, och det fortare än man tror, en utveckling vi länge haft i Sverige."

HA!


Mycket tyder tvärtom på att sekulariseringen av Sverige är det som gjort oss relativt framgångsrika och fredliga globalt sett! Det finns nämligen flera vetenskapliga undersökningar som pekar på olika samband mellan religiositet och saker som lägre intelligens, mer fattigdom, högre brottsfrekvens osv.

Bara för att ta ett par exempel har vi den här intressanta grafiken (med källor i botten) och det här lilla diagrammet.


Vad gäller ateisters moraliska förfall verkar det (för mig självklart) vara klart överdrivet från religiöst håll.
Statistik från amerikanska fängelser vid en undersökning 1997 visar att 0.21% av de tillfrågade var ateister. I en nationell undersökning 2001 svarade 14.1% att de var "icke-religiösa", vilket kanske inte bara betyder ateister, men låt säga att 10% var det 1997. Det är alltså en väldigt mycket mindre andel ateister i fängelse än i frihet.
Om det beror på att icke-troende banditer är smartare och alltså kommer undan polisen låter jag vara osagt...Där gled jag ifrån ämnet lite...

Hur som helst - slut på filmcensur! Hurra!

Inga kommentarer: