Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 26 maj 2010

Kriget mot drogerna fortsätter skörda dödsoffer

Föga överraskande finns också en stark koppling mellan "organiserad brottslighet" och den jamaicanska staten. Eh, är inte de två samma sak? Nåja.
"Alla politiker har kopplingar på något sätt till de här så kallade "garrison communities". De kriminella ledarna som styr områdena väljer en politisk kandidat och är oerhört viktiga när landet går till val eftersom det är de som mobiliserar väljarna. Det är så systemet fungerar. Vanligt folk är beroende av de här männen. De har en otrolig makt."

Behöver jag påminna om den idiotsäkra lösningen på såna här problem? Ingen politisk makt = inga problem.


Åter till ämnet: kriget mot drogerna.
Människoliv är uppenbarligen betydligt mindre värda än "ett drogfritt samhälle" - som förmodligen är omöjligt att uppnå. Att i stort sett alla världens stater har försökt i runt 100 år - vissa mer, vissa mindre - och att det ändå finns mer droger och mer lättåtkomligt nu än någonsin - det tycker jag säger en hel del om vilket meningslöst slöseri kriget mot drogerna är.

60 personer har dött de senaste dagarna bara i Kingston på grund av drogkriget. Hur många det är i resten av världen vet jag inte, men inte är det 0, så mycket kan jag garantera.Är det värt det?

1 kommentar:

Henke sa...

Ja, man kan undra hur länge till världens regeringar ska fortsätta lägga slösa skattepengar på ett krig som inte kan vinnas.
Det finns ingen harm-redcution i drogkriget som är totalt misslyckat och medför att mer folk far illa än om drogerna vore legaliserade och kontrollerade på ett bättre och förnuftigare vis.

Sedan att de lägger ut mest pengar på den harmlösaste av de alla, vilket medför att folk som vill berika sin kropp med en drog tar tyngre droger, då dessa allt som oftast är enklare o ta, enklare o gömma, luktar inte mm.
Kanonbra resonemnag det här kriget mot droger, och än mer clown mässigt blir det när man inser att de inte ens kan vara ärliga om de positiva/negativa effekter droger har.