Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 10 maj 2010

Tips på bättre användning av pengarna

EU-länderna kunde samla/trycka 750 miljarder euro i 1-euro-sedlar istället, dvs en enorm hög (det lär knappast finnas så många 1-EUR-sedlar så det blir nog tryckpressen som får jobba), och elda med dem i valfritt kraftvärmeverk. Då skulle vi i alla fall få ut något av värde.

Det enda som händer nu är att pengarna kastas ner i ett bottenlöst hål. Värre är ändå att det skickar ut "gör vad ni vill, vi räddar er"-signaler till alla andra länder. Minns jag inte fel var det väl nån höjdare på Europeiska centralbanken häromdagen som sa att inga länder kan tillåtas gå i konkurs. Sånt brukar inte leda till skärpning.


Grekland är ett SAS i enormt format. Om ett år kommer de kräva några hundra miljarder till och EU kommer glatt kasta dit pengarna. Tyskarnas pengar, fransosernas pengar, våra pengar.


Politikerna leker med våra pengar och vi kan inte göra något åt saken...


Eller kan vi? Ett första enkelt steg kan ju vara att helt enkelt sluta lyda härskarna och deras lakejer, då kan deras skyddade verkstad rasa samman rätt snabbt. Hela systemet hänger på att 99% lyder, resten kan slängas i fängelse.

Vad händer om bara 90% lyder? Eller 80%?

Inga kommentarer: