Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

torsdag 27 maj 2010

Tittförbudet

Jag har funderat på det här till och från ett par dagar.

Borde det inte bli så att benägenheten att anmäla om man snubblar över barnporr minskar till runt 0% när tittförbudet införs?

Om man anmäler att man upptäckt barnporr betyder ju det att man sett det och därmed begått ett lagbrott, dvs polisen kommer och beslagtar ens dator, man hamnar i rättegång (förmodligen frikänns man om det konstateras att det var en engångsföreteelse och eftersom man anmälde det hela) och stämplas som pedofil hos allmänheten (namnen kommer alltid fram).

Hela grejen är så otroligt dum...


Det är lite synd att det blivit så här, för nu kommer vi frihetliga inte bara ses som knarkare (för att vi vill att allt ska vara tillåtet att äta/dricka/röka/injicera) utan även pedofiler (för att vi inte tycker att man ska straffas för vad som pågår inne i ens hjärna).

Faktum kvarstår, "tittandet" har inga offer. Nedladdandet har inga offer. Uppladdande av sånt man laddat ner är mer ett gränsfall men just nu är jag i alla fall böjd att påstå att det inte heller har några offer. Står och väger i den frågan.


Det som däremot är solklart och ska ses som ett brott är framställandet. Den som håller i kameran. Den som tillhandahåller barnen. Den som laddar upp det första gången. Eller säljer.

Det är de som är banditerna. Om alla resurser som nu läggs på att sätta dit konsumenterna istället kunde ägnas åt att jaga fram producenterna så skulle förmodligen mängden tillgänglig barnporr minska snabbt, eller åtminstone öka långsammare. Minska känns som ett orimligt mål - när nånting finns på internet stannar det på internet.
Hur som helst vore det en betydligt vettigare väg att gå.

Man dödar inte ett träd genom att klippa lite i toppen. Man måste slå mot rötterna.

Inga kommentarer: