Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 3 maj 2010

Oh no!

Hemskt race! Upp mot hela 148 km/h! Rena självmordet att köra så fort ju. Usch, vilka faror de utsätter sina medtrafikanter för som kör i såna vådliga farter i bilar som absolut inte är gjorda för att köra fort med....

4 kommentarer:

Marcus Olsson | Foto sa...

Oh nej så farligt!
150knyck är ju ingenting...
Det är ju så fort var och varannan bil kör på E4an, vakna kära du.

Anonym sa...

@Marcus Olsson - http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi

Anonym sa...

En toppfart på 148 km av en enskild förare av 300 är förstås relativt harmlöst. Problemet är om det här sprider sig ännu mer till problemgruppen killar 18-25 år. Att det blir ännu mer ballt att köa vårdslöst bland dessa för att de inspirerats att sådana här race. Klipper in en statistik: Internationellt har Sverige färre trafikdöda än de flesta andra länder, mätt i döda per 100 000 invånare. Malta ligger lägst med 3,7 döda, därefter Sverige 3,8, Holland 4,1, Storbritannien 4,3 och Tyskland 5,4. Högst andel trafikdöda i EU har Litauen med 14,8 och Polen med 14,3 döda per 100 000 invånare.

Den här mycket goda statistiken kommer vi inte få behålla om det blir "ballare" att köra fortare, eller om vi släpper hastigheten fri på våra mest säkra leder. Tyskland ligger bra till, men som syneslångt efter oss.

Niklas sa...

Att vissa tycker att det är häftigt att köra fort och inte klarar att bedöma när det är lämpligt att göra så, det är helt klart ett problem - men väldigt svårlöst.

Jag skulle faktiskt vilja sticka ut hakan och säga att fri fart på samtliga vägar inte skulle öka olyckorna alls. I praktiken är det redan "nästan fri fart" överallt, speciellt på mindre vägar där polisen aldrig haft eller kommer ha någon kontroll. De allra flesta vet sina begränsningar och kan i kombination med vägens skick, tid på dygnet osv. avgöra vilken fart som är lämplig.

Utan pressen att hålla koll på hastighetsskyltar för att inte riskera böter skulle fokus hamna mer där det borde vara - på vägen.