Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 14 maj 2010

Till alla berörda.

Så, du har svårt att bestämma saker? Är lite dåligt insatt? Tycker det känns jobbigt att behöva ta reda på vilka försäkringar som täcker vad och vilket sjukhus som är bäst utan att vara överdrivet dyrt och så?
Kanske har du lite problem med att planera din privatekonomi och slänger pengar på onödiga saker alltför ofta? Vet du med dig att om du fick behålla alla skattepengar för att själv spara till framtida utgifter såsom barnafödande eller benbrott så skulle du sitta där i väntrummet med ångest över att du köpt annat för pengarna?

Känns det skönt att någon annan väljer åt dig och automatiskt lägger undan pengarna i "samhällets" skattekista så att du själv kan tänka på annat?Jag förstår. Jag har full respekt för det.Men snälla, tvinga inte mig att vara med. Att du tvingar mig har jag ingen som helst respekt för.


Att leva i ett helt fritt samhälle betyder inte att du MÅSTE välja allt själv och spara till allt själv. Det betyder att du FÅR göra det om du vill.
Skillnaden är viktig.


Jag kan starta ett företag som gör valen åt dig. Det enda du behöver göra är att beställa min tjänst via telefon, pappersbrev eller internet. Sen dras pengar automatiskt från ditt konto varje månad och du tilldelas ett sjukhus, en brandkår, en polis, vägar, elektricitet, vatten, TV och säkert en hel massa annat. Du behöver inte bestämma något om såna saker!

Så, när du nu har den möjligheten, kan du vara snäll och låta mig välja själv i alla fall?

1 kommentar:

Ivan sa...

Viktig poäng!