Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 3 april 2009

Sorgligt...

Det verkar som om djurrättsaktivisterna / militanta veganerna / vilka det nu är håller på att vinna för stunden.


Jag lyfter på hatten för en otroligt skickligt genomförd aktion, men jag hoppas att dom fångas, buras in i många år och blir skuldsatta för resten av sina liv.


Svagsinta idioter som inte vill låta folk äta vad dom vill.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Folk som skyller på veganer är (ursäkta uttrycket) rätt korkade. Det är nämligen lika troligt som om glutenintolerantas riksförbund skulle trycka in glas i bröd.

Veganism är en matvana inget annat. Sen finns det djurrättsaktivister, men man behöver inte vara vegan för att vara djurrättsaktivist eller tvärt om. Man kan lika gärna vara köttätare eller vegetarian.

Men det ska mycket till för att någon av de få djurrättsgrupper som förespråkar civil olydnad skulle ligga bakom detta.
Sveriges största djurrättsorganisation har ca 40 000 medlemmar, alltså nästan fler än miljöpartiet, vänsterpartiet och folk partiet tillsammans. De tar dock avstånd från alla olagliga aktioner. De grupper som förespråkar civil olydnad har kanske 100-200 sympatisörer om ens det så dessa grupper har inte kapacitet nog att genomföra en sådan här aktion.

Att infiltrera flera olika slakterier, jobba i flera månader med något som anser vara både äckligt och fel för att sedan plantera glasbitar i enstaka produkter så som kyckling, falukorv och frukt. (varför nu djurrättsaktivister skulle ha något emot frukt).

Det är helt enkelt inte troligt. Även om man bortser från att de inte har kapacitet att genomföra detta, så har alla dessa grupper tydliga regler om att ingen får komma till skada. (så även den mest kontroversiella djurrättsgrupp jag känner till tar tydligt avstånd från denna typ av aktion).

För utom allt detta som talar emot djurrättsaktivister finns det en sak till som talar emot att det skulle vara någon politisk grupp över huvud taget. Grupper som dessa vill ha cread för sina aktioner och skulle en politisk grupp gjort detta så skulle den tagit på sej det hela vid det här laget.


För att klargöra. Att vara sur på veganer att det hamnat glas i kyckling är lika intelligent som att vara sur på folk som inte gillar bananer för att affären hade slut på bananer när du skulle handla.

Sen att börja anklaga djurrättsaktivister visar bara att man inte vet hur dessa grupper fungerar. Sen kan man börja diskutera om andra politiska grupper som de som eldade ner en massa affärer i Södertälje. Det är lite mer sannolikt eftersom dessa grupper kan tänka sej att skada andra människor. Men det är fortfarande inte troligt då de skulle tagit på sej ansvaret vid det här laget.

Sen kan man misstänka konkurrenter men det är inte heller troligt då de har så mycket att förlora om det kom fram. Kriminella grupper, men då hade det förekommit hot eller utpressning.

Skulle jag satsa pengar på något så skulle jag satsa på missnöjda anställda (i alla fall för de första fallen med frysta varor), slarv på fabriken, slarv hos offren (alltså att glasbitarna har kommit i maten vid tillagning, enskilda galningar som har triggat varandra (inte så troligt för de tidigare fallen men mycket väl för de senare med färska varor). Sen kan det även vara en del av offren som ljuger av en eller annan anledning.

Alla dessa teorier anser jag vara betydligt mer troliga än att folk som gillar ketchup skulle ha gjort det.

Niklas sa...

Jag skyllde inte på veganer. Resten orkar jag inte läsa nu, svarar imorgon.

Niklas sa...

Så. Jag skrev "blablabla / vilka det nu är", dvs jag vet inte vilka det är men ... ja, ni fattar nog.


Att det är enskilda psykfall som gjort det känns rätt rimligt faktiskt. Just därför är det nog extremt liten risk att dom kommer åka fast. Jag tvivlar nämligen på att dom står och trycker in glas i mat hela dagarna. Det var nog bara nån enstaka gång för alla.