Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

tisdag 26 maj 2009

Tenta imorgon..

Linjär algebra ska jag kunna utan och innan imorgon förmiddag är det tänkt. Har gjort tre gamla tentor igår och idag och fått 12,13 och 11 poäng respektive. Gränsen för godkänt är 11. Ska nöta in lite mer i eftermiddag/kväll sen ska nog det här gå bra tror jag.


Hoppas i alla fall.


57 kr kostar tåget från Arboga till Västerås, är det inte svindyrt så säg?

Det är precis på gränsen till att vara billigare att ta bilen. ENSAM! Med en lite snålare bil vore det tveklöst billigare.

Är man två är det inget att tveka på, bilen blir galet mycket billigare.

Har jag missförstått saken eller är det inte så att "kollektivtrafik" är tänkt att vara ett lockande alternativ för att vi inte ska köra bilar som spyr ut avgaser?

Tåget har rimligen en driftkostnad på några enstaka kronor för att åka de 30 minuterna från Arboga till Västerås. Lägg till ca 5 avlönade arbetare och diverse kostnader som ska spridas över tiden såsom service på lok och vagnar, då kanske vi är uppe i 800 kr för den där halvtimmen. Det räcker alltså att vi är 16 st som åker från Arboga till Västerås för att det ska gå jämnt upp. Vi är fler, plus en hel del som kliver på i Köping och väldigt många som redan sitter i tåget och är med och betalar.


Statens Järnvägar var det ja.

Inga kommentarer: