Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

tisdag 12 maj 2009

Nåt av det dummaste jag läst på flera dagar

Kommuner och landsting ska nu inte bara ta våra pengar för att betala för diverse nödvändiga och onödiga saker utan även bekosta totalt onödiga operationer som görs på religiösa (fantasibaserade livsfilosofier) grunder.


Det är fullt i klass med skattefinansierade botoxsprutor för tanter som hittar på nån egen liten religion där rynkigt ansikte är en dödssynd.



Jag undrar vad som egentligen gör att religioner anses acceptabla bara för att dom är gamla och har många anhängare.


Skulle t.ex. kristendomen inte redan finnas och jag nu idag berättar om en kille som hette Jesus och levde för 2000 år sen som var guds son och gick på vatten, återuppstod efter döden osv osv... vad skulle hända?

Jo, folk skulle tro (med all rätt) att jag var en galning.

Nu när en skrämmande stor del av svenskarna TROR på den här historien och den daterar över tusen år tillbaks i tiden så är det på nåt vis "legitimt" att tro på det.


Jomenvisst, det flygande spaghettimonstret är också väldigt trovärdigt...



Godkväll.

5 kommentarer:

PK-Nizze sa...

Min TROR är så stark och grundar sig på 10,000 år gamla bevis:
Månen är en ost och jorden är platt.

Alla skolböcker måste skrivas om och anpassas till detta, annars drar jag hela baletten inför DO och kräver 100,000 miljoner i skadestånd. Jag är ju en miniritet och alla måste (MÅSTE) anpassa sig efter denna kulturberikande minoritet bestående av en enda person, och jag kan alltså inte ha fel.

Ni alla har fel och måste med våld konverteras till min religion som kort och gott kallas "PK".

Det är förbjudet att ifrågasätta min religion, och om du gör det så måste 123st skolbarn mördas varje vecka tills ni alla blir tysta.

TYSK nu, banne den som vågar kommentera detta inlägg.

/PK-Nizze

Roger sa...

Religion är viktigt för många, det är bara att respektera och det kan man inte ha en åsikt om. Religionsfrihet gäller alla.

Det som däremot är SJUKT är att man ger sig på en ÅTTA DAGAR GAMMAL GOSSE och STYMPAR denne utan dennes vetskap och medgivande.

Medeltida, sjukt och borde givetvis FÖRBJUDAS!

Niklas sa...

"Religion är viktigt för många, det är bara att respektera och det kan man inte ha en åsikt om. Religionsfrihet gäller alla."

- Man kan (och får!) visst ha en åsikt om det, däremot råder som du säger religionsfrihet. Å andra sidan borde den kunna begränsas precis som yttrandefriheten är begränsad intill oigenkännlighet.

Magnus sa...

"Religion är viktigt för många, det är bara att respektera och det kan man inte ha en åsikt om. Religionsfrihet gäller alla."

Håller med Niklas. Klart man får eller SKA ha en åsikt om religion. Religion är en tolkning av verkligheten. Vi lever alla i samma värld men beroendepå hur många perspektiv vi kan ta och hur komplext vi kan tänka runt religion bestämmer vad vi tror. Väldigt många har en förenklad bild som är svart eller vit. Det ställer till problem hur vi än vänder och vrider på det.

Anonym sa...

Men faktum e att religionen uppnår sitt mål med omskärelse.
1.Bland muslimer är homosexuellt utlevande män sällsynta
2.bland omskurna kvinnor är promiskuitet sällsynt
3.varför ens behöva förbjuda cunnilungus när klittan ändå är bortskuren?
4.Ju mindre genitalia desto mindre snusk
Islam e en handlingens religion å Arabiens flagga e en stor kniv som i omskärelsen