Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 15 november 2008

Stackars björn...

"Den björn som attackerade och bet en man i ett ben i Storvattnet, Kramfors kommun, i förmiddags blev provocerad av en jakthund.

Den 39-årige mannen, som är hemmahörande i Kramfors kommun, befann sig ute i skogen för att jaga älg i sällskap med fyra andra personer. Med i laget fanns också en jakthund. Under förmiddagen hörde hundföraren hur hunden stod stilla på samma plats i över en timme och skällde. Hundföraren försökte kalla tillbaka hunden, men hunden vägrade att lyda. Mannen tordes inte gå fram till hunden ensam ifall det skulle vara en björn som hunden skällde på. Mannen ropade på en jaktkamrat och tillsammans gick de två männen mot platsen där hunden stod och skällde.

När de kom fram till platsen såg de att hunden stod på andra sidan av en stor stubbe och skällde. Hundföraren gick runt stubben för att fånga in hunden och koppla den när björnen gick till attack. Björnen låg i ett ide under stubben och rusade fram när mannen dök upp. Björnen bet mannen i vänster underben och fällde därmed mannen till marken. Björnen bet även i mannens gevär. Jaktkamraten sköt björnen med flera skott för att avvärja attacken.

Björnen var en fullvuxen hane på drygt 200 kilo. Björnen är omhändertagen av polisen. De båda männens gevär är tagna i beslag av polisen och den bitne mannen kommer att höras av polisen under morgondagen.
Text: Polisens pressmeddelande"




Kan inte vara så kul att bli skälld på i en timme så där...

Inga kommentarer: