Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 1 november 2008

Amerikansk fotboll och bandy

Är väl egentligen ganska lika?

Ganska speciell sport för respektive land (jaja, vi delar bandyn med ryssland, men ändå) och båda är lite "konstiga" men har sin charm.

Trots det är amerikansk fotboll sjukt stort i sitt hemland med tiotusentals människor i publiken och stoooort mediauppbåd runt college-footballen, dvs nåt liknande "gymnasie-sm" i bandy.

Tänk om ändå bandy vore så.. Jag antar att det hänger på istillgången. Den är ju inte så bra söder om sundsvall. Konstfruset är dyrt.



Amerikansk fotboll kräver bara en boll och en gräsplan. Hoppas det växer i sverige också. Härlig sport, men den kräver lite mer hjärngymnastik än fotboll för att man ska förstå sig på den.

Kanske därför man sällan hör talas om läktarbråk och huliganer i amerikansk fotboll till skillnad från den andra?


På tisdag blir det nattvaket här hemma. USA-valet i kanal 5 med Filip och Fredrik.

Det gäller ju att hänga med i vem som blir president där man kommer bo sen. ;)

2 kommentarer:

Emelie sa...

Pizza var det ja. Pizza är INTE vanligt och det är rätt dyrt. Om man käkar på pizza hut eller nåt annat "dåligt" hak så kostar en pissa typ 150 Rs. Det är inte så mycket i SEK men tänk om en pizza i Sverige skulle kosta 150 spänn? Dessutom får man typ fyra små rutor..

Igår var vi på "Little Italy" där man kan få jäkligt god pizza. Men de är självklart vegetariska. På det stället har de typ parmesan, svamp, ruccola och tomatsås. (På pizzahut är det mer masala, punjabi, grön paprika och chicken tikka masala.) Å andra sidan kostar pizzan mellan 250-400 Rs..

Emelie sa...

På Little Italy är pizzorna förövrigt tunna. ;)