Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 4 november 2009

PS. Ulf Åsgård är en idiot!

"Ulf Åsgård, expert på gärningsmannaprofiler, förstår att domen kan väcka känslor. – Jag förstår att människor som inte jobbar med rättssystemet kan bli förvånade. Men det är så här lagen ser ut. Man får inte ta i mer än nöden kräver, säger han.

Hur ska man veta hur mycket man kan ingripa?
– De allra flesta kan besinna sig och ta i endast så hårt som det krävs, men det finns de som tar i för mycket i stundens hetta. Då ska man enligt lag straffas annars skulle man kunna få ett samhälle där folk skjuter andra till döds och hävdar nödvärn. Vi har lagar för att folk inte ska ta rättvisan i egna händer."Menar han att vi "skulle kunna få ett samhälle där folk skjuter andra till döds och hävdar nödvärn" bara för att man inte straffas för att ha "tagit i för mycket" i stridens hetta?

Tror han inte att man "tar i för mycket i stridens hetta" just för att man inte tänker efter? Om man inte tänker efter, menar han ändå att man kan tänka på vad lagboken säger?


Varför får folk inte ta rättvisan i egna händer tror ni? Jo för att då märker man att det finns ett stort område där staten grötar runt med sina smutsiga nävar trots att den inte behöver. En stat vill växa. Det är vad den gör. Precis som en cancertumör. Och den använder människor som Ulf Åsengård för att uppnå den tillväxten.

Människor som inte tänker. Inte kan tänka. Inte får tänka.

Inga kommentarer: