Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 27 november 2009

Köste va de köste vill!

Finns det något intresse till samarbete mellan industrin och den kreativa sektorn?

Det är Arboga kommun intresserade av.


Istället för att ta reda på om dom samarbetar (då finns intresse) eller om dom inte gör det (då finns inget intresse) så väljer dom inte bara att gå över ån efter vatten. De simmar 2 km uppströms, springer 3,5 mil till Örebro, tar tåg och buss upp till en fjällbäck och hämtar vatten där istället.


285 000 kr ska under 6 månader läggas på en person som då rimligen får runt 40.000 kr/mån plus lite ersättning för bil osv med en väldigt viktig uppgift; "Jag ska först och främst undersöka vilket intresse som finns, både inom industrin och hos den kreativa sektorn. Förhoppningen är att de två sektorerna kan dra nytta av varandra och hitta former för ett samarbete inom exempelvis formgivning och produktdesign".


Grejen är att industrin i Arboga består av kanske 20 (högt gissat) företag med 15+ anställda, plus några småföretag. Den kreativa sektorn har jag ännu mindre koll på men troligen rör det sig om en handfull personer/företag som kan läggas i den kategorin.


Jag hade personligen kunnat besöka samtliga företag på 5 dagar blankt och ta reda på om det finns intresse för samarbete "inom exempelvis formgivning och produktdesign". Det hade jag kunnat göra för en tiondel av pengarna.



Det dummaste är ju att dom företag som behöver hjälp med formgivning och produktdesign redan köper dom tjänsterna, så klart! Kanske inte från nåt företag härifrån trakten men so what? Har kommunen tänkt tvinga företagen att anlita lokala förmågor, eller ska dom betala mellanskillnaden i dom fall där det finns billigare alternativ nån annanstans?


Hela affären luktar onödighet, som så ofta när skattepengar är inblandade...

Inga kommentarer: