Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 2 november 2009

Man kan ju undra

Från DN: "... Det blir därmed straffbart att befatta sig med bilder av fullt pubertetsutvecklade barn."


Jag kan inte låta bli att fundera på om man verkligen är ett barn om man är "fullt pubertetsutvecklad"?


Dessutom, tror lagmänniskorna på allvar att man automatiskt blir mentalt "vuxen" den dag man fyller 18 och därigenom mogen att bestämma sig för såna saker som i vilka slags situationer man vill hamna på bild? Finns ingen möjlighet att en del förblir omogna "barn" upp till kanske 22 år och då inser att den där filmen för 3 år sen inte var nån bra idé?


Jag vet att många tycker att "man måste ju sätta gränsen nånstans", och till viss mån kan jag köpa det argumentet.


MEN. Det finns ju mycket annat som är farligare. En "pinsam" bild som nån värdelös och ondskefull ex-kille sprider på internet kan förvisso leda till en del skam men man dör knappast av det. Däremot kan man lätt dö om man hanterar en kniv på fel sätt. Alltså borde man ha högre åldersgräns för att använda knivar. Sisådär 25 år kanske?


Då löser vi bostadsbristen också. Tänk vad jobbigt att flytta hemifrån innan man får skära maten själv. Soppa varje dag...


Nä, jag är negativ (som vanligt?).




Förresten. Vore det inte MER vettigt att ha "tittförbud"* när det gäller tjejer som SER UNGA UT än såna som är unga men SER ÄLDRE UT?


Det borde ju tyda på galnare hjärna att vilja se en 18-åring som ser ut som 12 än en 12-åring som ser ut som 18.


Dessutom tycker jag att det är betydligt bättre att dom som gillar sånt får utlopp för det hemma vid datorn än att dom måste ge sig ut i verkliga världen med sin "läggning".


Fast sånt får man väl egentligen inte tycka nu för tiden.



* Jösses vad sjukt när staten till och med ska ha kontroll över våra ögon - något är väldigt fel!

PS. HAX är lite inne på samma spår.

2 kommentarer:

Emelie sa...

En intressant parallell (kanske) är att man får rösta om hur vårt land ska styras vid 18-års ålder men man får inte köpa sprit förrän man är 20.

Niklas sa...

Inte nog med att man får rösta om det, man får även bli framröstad till statsminister när man är 18. OCH köpa sprit på vissa ställen men inte på vissa. Att supa skallen av sig på offentlig plats med okända människor som också gör det - eventuellt med instabila och våldsamma psyken - det är okej, men inte att göra det i hemmets lugna vrå i goda vänners lag. Att skaka på huvudet gör sig inte så bra i text, men jag finner inga ord för hur dumt det är.