Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 30 april 2008

Aftonbladet tänker till

Som kanske märkts har jag ett slags hatkärleksförhållande med Aftonbladet. Jag hatar deras faktafel och allmänna dumheter ibland, samtidigt som jag älskar möjligheterna till att klanka ner på en fiende som inte slår tillbaks.. =)


Nån tänkte "Nu gör vi en finfin undersökning om ungdomars alkoholvanor, så här tycker jag undersökningen ska se ut:"



Hur gammal var du när du drack alkohol för första gången?
Under 12 år 12-15 år 16-17 år 18-19 år 20 år eller äldre Har aldrig provat

Observera spannet 12-15 år. Är jag den enda som tycker det är väldigt dumma åldrar att bunta ihop? Det vore betydligt bättre att ha 12-13 år och 14-15 år uppdelade.
12 år = sjukt, 13 år = ganska sjukt, 14 år = inte så sjukt, 15 år = ganska ok och väldigt vanligt.


Nu resulterar det i att en väldigt stor andel av rösterna hamnar på 12-15 när dom egentligen skulle hamnat på 14-15, så nu framstår svenskarna som rätt sjuka som börjar så tidigt.


Den som startade omröstningen måste uppenbarligen ha tyckt att 12-15 är ungefär samma sak, vilket tyder på att personen antingen är nån slags vrak som halsat i sig whisky sen 12-års-dagen eller nån slags frikyrkofanatiker som tycker att allt under 18 är oförsvarligt.



På tal om aftonbladet, varför göra så fruktansvärt stor sak av knäppgöken i Österrike som låste in sin dotter i en källare?
Som sagt, ÖSTERRIKE!
Dom vräker på värre än med Engla-mordet, men egentligen - vad finns för allmänintresse i gubben Fritzls konstiga liv?

Jag misstänker starkt att dom bara försöker få det att verka som om dom tar nån slags samhällsansvar och skriver om en otäck brottsling. Egentligen skriver dom om "en ding-ding värld"-material i stil med "Outsiders" på femman, fast här kan dom maskera det i en dräkt av seriös journalistik då det trots allt är ett brott begånget.



På tal om brott, Sanna Bråding är den "tv-stjärna" som tagits för kokainköp, så med lite tur slipper vi se och framförallt HÖRA henne några månader framåt. Skönt!

Inga kommentarer: