Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 18 september 2009

Skatt var det här!

Härligt att vi snart blir dom som blir mest rånade! Och det märks ju på den högklassiga vården, skolan, rättsväsendet, kollektivtrafiken osv osv.

Nä, det gör det förstås inte.Det är ju egentligen totalfel att framgång straffas. Det är för mig helt oförklarligt hur en del (vänstermänniskor) kan tycka att det är BRA att den som gör bra ifrån sig straffas mer än alla andra!


Det roliga är att gemene man (jag själv t.ex.) inte direkt har nån koll på alla skatter. Pengarna försvinner nånstans mellan arbetsgivaren och mitt lönekonto, varför vet man inte.


Visste ni t.ex. att om man är så dum att man utbildar sig och tillför samhället så mycket att man anses vara värd mer än 44.900 kr i månaden så får man lämna ifrån sig ytterligare 5%!

Hur skulle det se ut om folk inte fick nåt straff för att tjäna pengar, usch vilket kallt och kärlekslöst samhälle det vore. Klart dom ska ha lite piska på sig för att inte sticka upp och vara duktiga. Duktiga människor är det värsta vi vet!

Så gick nog snacket när regeringen (vågar man gissa att det var en socialdemokratisk sådan?) införde den skatten.


Hade alla haft exakt lika stor andel att betala så får man ju ändå sitt straff för att tjäna mycket genom att man betalar betydligt mer i kronor räknat.


Verkligen motiverande.

Inga kommentarer: