Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 25 september 2009

Det är skillnad på olika

EU-medborgare är visst lite "finare" än andra. Åtminstone invärtes.

Gammalt äckligt kött får inte säljas som mat inom EU men utanför går det bra. Vad gör det om några redan undernärda afrikaner får i sig lite ruttet näringsfattigt kött. Eller norrmän..?


Ganska smart affär av jordbruksverket. Att sälja drygt 1,5 miljoner kilo gammalt kött för "några kronor kilot" istället för att gräva ner det på nån soptipp (där det passar in bättre än i en polsk mage) ger ju en rejäl inkomst istället för en utgift. Bra tänkt, men ändå lite fel.Nu kommer säkert nåt smartskaft säga "Ja, så där funkar kapitalister, dom söker bara snabba vinster!".

Svaret är nej, så där gör inte kapitalister för dom har inget våldsmonopol att luta sig mot. Dom kan förstås göra så där men sen kommer deras rykte vara förstört. Den som gör det på en fri marknad blir inte långlivad.

3 kommentarer:

Emelie sa...

Har du läst McDonald´s tidigare kollektivavtal? Folk behandlades som skit och detta pågår till viss del fortfarande. Vad jag vet blomstrar dock deras affärer..

Jag skulle även vilja veta hur djuren de använder i sitt kött behandlas vid liv och under slakt. Jag antar att det är på ett ganska respektlöst sett men har donkan gått under för det? Icke!

Niklas sa...

Du är rolig du. Behandlas folk bokstavligen som skit jobbar dom inte där. Men det gör dom.
Alltså behandlas dom inte som skit ändå.

Vill du att McDonalds ska gå under så får du göra nåt åt det, t.ex. informera folk om hur dåligt det är där osv. Fast jag antar att dom flesta har viss koll på läget men ändå väljer att äta där för att det är ganska billigt och dessutom oftast går snabbt att få maten till skillnad från t.ex. Max eller valfri annan restaurang.

Sandra sa...

Off topic; Imorgon tar jag mitt pick och pack och sticker till Spanien. Jag förstår att det känns tungt. Men frukta icke, ty jag kommer tillbaka! Någon gång framåt jul eller så. ;)