Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

torsdag 10 september 2009

(S)Kambodja

Värst vilken fiffig rubrik.


Nog för att jag visste att vänsterfolk och socialdemokrater är och har en historia av att vara allmänt osympatiska men den här historien med Kambodja och Pol Pot kände jag inte till tidigare.


Undrar så smått vad dagens svenska kommunister tycker om saken.

7 kommentarer:

Emelie sa...

Enligt mig finns det inte, har och aldrig funnits någon kommunistisk stat. I varje fall inte enligt Marx grundtanke. Kommunism saknar exempelvis en uttalad ledare vilket finns i både fallet Kambodja och fallet Sovjetunionen. De praktiserar inte kommunism.

Niklas sa...

Nä du ser, dom har inte ens kommit till kommuniststadiet utan "bara" socialism och det går ju skitbra tydligen.

Niklas sa...

Förresten var det inte grejen utan att socialdemokraterna som ska vara så skenheliga och goda råkade stötta en mordisk diktatur bara så där på sidan om.

Sandra sa...

"Nä du ser, dom har inte ens kommit till kommuniststadiet utan "bara" socialism och det går ju skitbra tydligen."

Det rör sig inte om socialism, utan snarare om fascism.

Det är inte så att Sovjet, Maos Kina etc har kommit en bit på vägen mot ett kommunistiskt samhälle. De har arbetat åt ett helt annat håll, efter andra ideologier medan de kallat det kommunism.

Jag vet, det kan vara klurigt att se igenom. Om jag håller upp ett äpple och kallar det för apelsin så får du ju verkligen tänka efter för att avslöja bluffen. Ungefär samma grej med dessa "kommunistiska" stater.

Niklas sa...

Visst. Jag skulle gärna ta en kurs i hur riktig kommunism ser ut. Skriv gärna ner din egen uppfattning om hur det skulle vara nån gång om du orkar så ska jag läsa när jag orkar.

Förmodar att det skulle innehålla många av dom galet destruktiva saker som kambodja/kina/sovjet lekt med, t.ex. centralplanerare, ingen äganderätt osv.

pappa sa...

Den sista var bra min son

Sandra sa...

Absolut. Jag ser fram emot den diskussionen. När jag har lite mer tid än vad jag har just för tillfället. Men jag återkommer, var så säker! ;)