Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 11 september 2009

En galen man, men härlig!

Efter att jag tagit av empatiglasögonen för att inte känna mig illa till mods över hans uppenbara psykiska problem var den här bloggen ganska kul! Speciellt senaste inlägget.


Ibland önskar jag att jag kunde vara så här frispråkig.

"Nu börjar jag tröttna på denna jävla pedofilform till låtsats gud den heliga anden. om ej ni börjar göra något annat än att sitta på era feta kristna arslen, predikandes denna lilla falska guds och grisforms förljugenhet till världen så kommer jag fortgående att fortsätta gå ut med sanning som krossar denna jävla grisforms falska religioner"


Förutom den något oläsliga meningsbyggnaden så tycker jag att han sätter huvudet på spiken!Kristendomen är verkligen ett stort gift för mänskligheten och det är inte harmlöst med små sjuka tanter som hoppas på himmelriket. Det må vara lite bättre än att röva bort barn från sina föräldrar som katolikerna gjorde i Italien, men i grunden är det samma vidriga bok som ligger bakom.


Det värsta är att så många tror att det "inte är så farligt" med kristendomen, det är ju bara söta tanter som går i kyrkan på söndagar och är snälla mot alla.

Tyvärr är dom tanterna inte speciellt kristna. Dom har hittat på sin egen lilla religion. Kristendomen går ut på ondska och död. "Läs bibeln varje dag" som jehovas vittnen säger. Så påminns ni om galenskaperna.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte låta bli att reagera på ditt inlägg om kristendomen. Den går ut på ondska och död, skriver du. Att kristna kyrkor har gjort sig skyldiga till förfärliga saker genom århundradena håller nog de flesta med om. Men det bevisar väl bara att människor missförstått och inte följt Jesu kärlekslära? Bibelns budskap är ju tydligt, att vi inte ska döda, utan t.o.m. älska våra fiender.
När du skriver att kristendomen går ut på ondska och död, menar du då att det är annorlunda med icke-kristna religioner?

Niklas sa...

Hmm.. Du har uppenbarligen aldrig läst bibeln?

"Jesu kärlekslära" är inget annat än ett modernt påhitt för att få allmänhetens acceptans för en i övrigt obehaglig världsåskådning. Icke-kristna religioner kan vara lika illa även om t.ex. buddhismen är ganska harmlös.

Det enda vettiga alternativet är dock ateismen tycker jag.

Anonym sa...

Hej Niklas! Nog har jag läst bibeln. Du kanske menar att Gamla testamentet innehåller våld och ondska? Israeliterna var ett hårdnackat folk, som det också kommer fram åtskilliga gånger i den bibliska texten. Mycket som står där blev skrivet som en varning till kommande generationer. Jag tror inte du kan finna något bibelställe som uppmanar till ondska och död. Återkom gärna i så fall med exempel.
Jag har svårt att förstå ditt uttryck att Jesu kärlekslära skulle vara ett modernt påhitt. Har du läst bergspredikan i Matteus, kapitel 5-7?
Denna predikan gjorde så djupt intryck på den framlidne indiske ledaren Mohandas K. Gandhi att han uppges ha sagt till en brittisk ämbetsman: ”När ditt och mitt land kan samsas på grundval av de läror som Kristus förkunnade i denna bergspredikan, då har vi löst inte bara våra länders problem, utan hela världens.”
Eller menar du att Nya testamentet och bergspredikan är ett falsarium?
Även om ateismen tilltar så kan det vara intressant att tänka på att 83 procent av jordens befolkning betraktar sig som troende eller tillhör någon religion. Det beror säkert på att människor har ett andligt behov som inte ateismen kan fylla.

Niklas sa...

Gamla testamentet är verkligen en kavalkad av motbjudande saker, ja. Nya testamentet - bättre men inte bra. Dock menar jag precis som du gissar att nya testamentet likväl som gamla testamentet, bergspredikan, koranen osv osv är falsarier.

Det är intressant men också lite sorgligt. Det var mer förståeligt för 100+ år sedan när gemene man inte hade möjlighet att skaffa sig kunskap om universum annat än vad föräldrar och präster berättade.

Idag med den enorma tillgång till kunskap som finns och som ostridigt pekar på att alla "heliga" böcker har fel...det är ungefär som folk som börjar röka idag trots alla fakta som visar hur farligt det är.

Det är ganska frestande att säga att det är dumma människor som är religiösa, men jag vet att det konstigt nog är ett stort antal i övrigt riktigt vettiga människor som också tror på såna orimliga saker.

Andligt behov att fylla köper jag inte för fem öre. Det "andliga behovet" monteras in i barndomen och är svårt att slippa undan sen.

Anonym sa...

Vet inte om du menar att HELA bibeln är ett falsasium eller endast delar av den. Rätt intressant att du påpekar att för 100+ år sedan fanns det inte möjlighet att skaffa sig kunskap på samma sätt som nu. Det är helt klart på det sättet. Men paradoxen är den att numera finns ännu mer bevis tillgängligt för bibelns sannfärdighet och dess korrekta uppgifter. Fler och fler handskrifter har funnits t.ex. Dessutom har vi arkeologin som gjort det ena fyndet efter det andra. Här ett exempel:
Enligt Daniels bok hette till exempel den siste regenten i Babylon innan det föll för perserna Belsassar. (Daniel 5:1—30) Eftersom Belsassar inte tycktes vara omnämnd någon annanstans än i bibeln, framfördes anklagelsen att bibeln hade fel och att denne man aldrig existerat. Men på 1800-talet fann man flera små cylindrar med kilskrift i några ruiner i södra Irak. På dem fanns bland annat en bön inristad om den babyloniske kungen Nabonids äldste sons hälsa, vars namn var just Belsassar.
Så här kan man fortsätta om folkslag, händelser och platser. Det var säkert en anledning till att Werner Keller gav ut boken ”Men bibeln hade rätt” på sin tid. Det hade uppstått så många bibelkritiker som ifrågasatte bibelns uppgifter på en rad olika punkter. Varför inte låna boken och ta del av innehållet för att få en objektiv syn på bibelns berättelser.
När det gäller det andliga behovet så tror jag du håller med att att redan det lilla barnet frågar: Vem har gjort...alltifrån legohuset, hundkojan till himlens stjärnor. Jag tror inte barnets frågvishet ”monteras in”, utan finns där från starten.

Niklas sa...

Visst finns detaljer i bibeln som utan tvekan verkar stämma, men antalet totalt otänkbara saker är så otroligt mycket större.

Vart hittar du t.ex. arkeologiska/geologiska bevis för att jorden varit helt översvämmad för några tusen år sen?

Att barn är "frågvisa" är en sak. Att föräldrarna ljuger (alt. vidarebefordrar lögner som dom själva blivit itutade som barn) är något helt annat.

Frågar barnet vem som har gjort hundkojan är svaret "farbror bosse" eller "hundkojefabriken" eller "jag vet inte". Vem har gjort himlens stjärnor? Ingen. Är det så svårt att säga?

Skräcken för att "inte veta" verkar väldigt utbredd i religiösa kretsar men det är inte så farligt som "ni" tror. Man behöver inte veta allt. Jag vet inte varför universum expanderar eller hur det startade. Jag nöjer mig med att inte veta. Man behöver inte hitta på nån fantastisk övermänsklig "sak" som startade allt.

Anonym sa...

Hej Niklas!
Tack för ditt snabba svar. Jag ska försöka begränsa mig till några detaljer om den globala översvämningen.
Till viss del kan man säga att jorden fortfarande översvämmad. Omkring 71 procent av jordytan täcks av hav. I själva verket finns alltså vattnet från översvämningen fortfarande kvar. Och om glaciärer och polarisar smälte skulle havsnivån stiga så att städer som New York och Tokyo blev översvämmade.
Det är allmänt bekant att det skett en drastisk klimatförändring för tusentals år sedan. Lämningar av mammutar och noshörningar har hittats på olika platser på jorden. En del av dessa har påträffats i marken i Sibirien, andra har varit infrusna i Sibiriens och Alaskas is. Man har till och med funnit några med osmält föda i magen eller otuggade växtdelar mellan tänderna, vilket tyder på att de dött plötsligt. Av handeln med elfenben har man beräknat att ben av tiotusentals sådana mammutar har hittats. Fossila lämningar av många andra djur, till exempel lejon, tigrar, björnar och älgar, har hittats i samma skikt, vilket kan tyda på att de alla dött samtidigt. Somliga framhåller sådana upptäckter som definitiva, konkreta bevis för en snabb klimatförändring och plötslig ödeläggelse orsakad av en global översvämning.
Den välkände Alfred Wallace, som var samtida med Charles Darwin, ansåg att en sådan omfattande ödeläggelse måste ha orsakats av någon extraordinär världsomfattande händelse.
(Källa: Windsor Chorlton: Planeten Jorden — Istider, 1984, sid. 54, 55, 57)
Den engelska tidskriften New Scientist framhöll att de nedfrusna mammutarna ”är bevis för att den sista istiden kom över jorden mycket plötsligt”. Professor Fred Hoyle vid University College i Cardiff och Elizabeth Butler vid universitetet i Oxford ”påpekar att om den sista istiden ... hade tagit tusentals år på sig för att breda ut sig över jorden, skulle mammutarna ha haft tid på sig att flytta söderut till ett varmare klimat. Att de är så utomordentligt välbevarade vittnar också om att de blev mycket snabbt nedfrusna efter döden — annars skulle de ha börjat förruttna.”
En annan omständighet är de hundratals olika berättelser om denna översvämning. Dessa berättelser återfinns i många naturfolks traditioner över hela världen och utgör ett starkt bevis för att alla dessa folk har haft ett gemensamt ursprung och att deras tidiga förfäder upplevde denna översvämning.
I en artikel i tidskriften Biblical Archaeologist (dec. 1977, sid. 134) konstaterades det: ”Det är viktigt att komma ihåg att berättelsen om en stor översvämning är en av de mest spridda traditionerna i människans kultur. ... Bakom de äldsta traditionerna funna i källor från Främre Orienten kan det likväl mycket väl finnas en verklig översvämning av gigantiska proportioner som daterar sig från en av de stora regnperioderna ... för många tusen år sedan.”
Det finns mycket mer att nämna om det här ämnet. Det här kanske ändå visar dig varför det finns människor som tror på bibelns uppgifter om den globala översvämningen.

Anders sa...

Anonym skriver: ”Jag har svårt att förstå ditt uttryck att Jesu kärlekslära skulle vara ett modernt påhitt. Har du läst bergspredikan i Matteus, kapitel 5-7? (..)

grundval av de läror som Kristus förkunnade i denna bergspredikan, då har vi löst inte bara våra länders problem, utan hela världens.
Eller menar du att Nya testamentet och bergspredikan är ett falsarium?”

[Att differentiera,] Den historiska Mashiakh (Messias) som det står skrivet om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] var en Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Han och hans efterföljare – de kallades Netzarim - praktiserade direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och för att följa honom måste man praktisera Torah. [not 2] Netzarim accepterade inte Paulus brev och ”evangelierna”, eftersom de strider mot Torah [not 1].

Den historiska Ribi Yehoshua – Messias – var en jude. Han startade inte den kristna församlingen [not 2]. Hans efterföljare Netzarim höll Torah och undervisade Torah och var emot rörelser som stred emot Torah. De ”evangelier” som finns i ”NT” har blivit kraftigt förvanskade. Det kan man veta eftersom de innehåller många ord som Ribi Yehoshua omöjligen kan ha undervisat [not 1].

Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

Noter:
1: Påstående bevisat på denna länk: Länk

2: Påståenden bevisade på Netzarims hemsida –Netzarims hemsida

Anders Branderud