Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 26 september 2009

En teori

Tyvärr bygger den här teorin på att väldigt många är dumma och naiva, men ta det för vad det är.


I skolan och utanför skolan får man som ung höra hur fruktansvärt farligt det är med alla slags droger. Ja, alkohol kan dom ju inte överdriva eftersom dom flesta ser sina föräldrar dricka både det ena och det andra (midsommar? nyår?) utan att deras liv slås i spillror. Däremot får man uppfattningen att allt från hasch till heroin är om inte dödligt så åtminstone svårt beroendeframkallande och extremt skadligt för hälsan.

När man sen kommer ut i verkligheten och ser fullt friska och välfungerande människor som rökt hasch varje helg i 15 år kanske en del tänker att allt är överdrivet i läroböckerna och informationsfoldrarna. Han eller hon kanske tänker "Hasch är som sockervadd och amfetamin är som lättöl". Lite fel.

"I skolan fick vi ju lära oss att så fort man drog i sig lite haschrök blev man beroende. Det var ju så fel det kan bli, så lite amfetamin är väl inte jättefarligt".


En förmodligen väldigt dum teori men ändå..


Ärlighet varar längst sägs det. Att vara ärlig om "sprit och knark" tror jag är bättre än att skrika "LIVSFARLIGT!" så fort det kommer på tal. Vet man inte själv är det bättre att ta reda på fakta än att slänga fram dom gamla skrönorna från den egna skoltiden när man ska diskutera saken med sina elever eller egna barn. Man kanske sväljer det när man är 12 år men så fort man ser att en del av det är falskt kan det nog vara lätt att klassa hela rasket som myter.

Godkväll.

Inga kommentarer: