Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 11 september 2009

Lite fundersam blir man

En del folk har tydligen lite mindre vett i skallen än man kunde önska.


Öppen fråga till Emelie:
Tycker du verkligen inte att det kan sägas finnas en universell moralisk regel som säger att det är totalt otillåtet att torktumla levande katter?

Så vitt jag förstod menade du att såna universella regler inte kan finnas utan att det är vad vi "kommer överens om" i samhället som ska gälla som rättesnören för vad som är rätt eller fel.

Correct me if I'm wrong.För övrigt hoppas jag att gärningsmannen åker fast fortare än kvickt. Det borde väl inte vara så svårt att hitta honom eftersom det lär vara ett begränsat antal människor som har nyckel till tvättstugan?


Dessutom leker jag detektiv och gissar att det kanske är samma person som har eldat skrotbilar och nu senast en parkerad lastbil. Makt över elden kanske inte gav tillräckligt stor kick längre. Man vet aldrig.

Även om det är en annan galning så är det nog läge att hitta honom innan han ger sig på större djur, t.ex. människor.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Det är galet att tumla katter och man borde förstå att man inte får det. Men eftersom det finns folk som inte förstår det så kan det ju inte vara en universell lag eftersom då skulle alla förstå det automatiskt. Vad jag fattar det som.

Tyvärr så måste jag säga att "samma sak" sker varje dag i världens slakterier...

Niklas sa...

Stopp där!

Det finns väl ändå ingen som på allvar tror att det är okej att stoppa en katt i en torktumlare och sätta igång den?

OM man mot all förmodan tror det så har man blivit svårt felinformerad på gränsen till misshandlad av sina föräldrar och då bör man inte få skulden för det som hände. Istället ska man informeras om att sånt beteende är omoraliskt och hans/hennes föräldrar straffas för sin omoraliska handling att lära barnet hemska saker...