Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

torsdag 10 september 2009

Hoppsan

Grönlands medeltemperatur toppade under 1930-40-talen, sen har det gått stadigt neråt.

Antarktis blir stadigt kallare.

Vattnet runt Antarktis blir dock varmare, vilket gör att luften blir lite fuktigare som i sin tur gör att det snöar mer på Antarktis. Resultat: mer is.


Oj då! Varken issmältning i norr ELLER söder alltså. Kan det vara så att "klimathotet" om global uppvärmning inte är något annat än en kvällstidningsfabrikation som råkat få fäste hos lättlurade människor? Ungefär som hotet om global nedkylning på 70-talet. Fast det hotet verkar ju stämma lite bättre eftersom det fortfarande blir kallare, om än inte så mycket som man trodde då.


Ganska fascinerande att så många är beredda att ställa om sina liv bara för att tidningarna och en del mindre nogräknade "forskare" säger åt oss att vara rädda.

Att gissa vilket klimat som kommer råda om 50 år är ungefär lika lätt som att stå i en bassäng fylld med golfbollar och med ögonbindel hitta en speciell boll på första försöket. Extremt osannolikt.

Så varför utgå från det värsta?

2 kommentarer:

Emelie sa...

För det är ju så att bilåkning 500 meter till affären, masslakteri, utrotning av arter för deras pälsars skull, atombomber, förbränningsugnar, kilometerstora avfallshögar i Afrika absolut är bra för naturen. Framförallt är det inte så att människan bär ansvar för skövlingar. Vi bär egentligen inte ansvar för någonting. Faktiskt, när man tänker efter. Vi har ju RÄTTIGHETER från Gud och universum och allt annat löst folk att göra som vi vill. That´s our thing.

Niklas sa...

Såååå, för att det finns en del idiotiska exempel så ska man blint tro på felaktiga fakta i tidningar som aftonbladet och ställa hela sitt liv på ända för att göra som dom säger?

Köra bil 500 meter om man inte ska handla apmycket är idiotiskt, masslakta utan att äta köttet (vilket troligen är extremt ovanligt) är idiotiskt, utrota arter för deras pälsars skull (ge mig exempel) är idiotiskt, atombomber är idiotiskt (och har enbart tillkommit p.g.a. stater), förbränningsugnar vet jag inte, vad menar du?, kilometerstora avfallshögar i Afrika låter idiotiskt, visa mig gärna en sån nån gång. Dom är säkert inte bra för naturen i sin närmiljö. Människan bär ansvar för en massa skövlingar av skogar. Människan har definitivt inga rättigheter från gud, universum eller annat löst folk.

Tänk så många saker du kunde ge exempel på som vi är överens om och ändå få det att likna motargument. Duktigt.