Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 25 juli 2009

Konsten att få ogräsblommor att kosta 100kr/gram

Det är faktiskt ett riktigt bra trolleritrick man har lyckats med. En gång var det en oerhört lättodlad nyttoväxt med bl.a. medicinska egenskaper och långa starka fibrer samt något av ett invasivt ogräs där klimatet var det rätta. Tillgången var enorm, liksom efterfrågan på grund av just dessa goda egenskaper. Ja, på vissa platser var det till och med lag på att varje gård MÅSTE odla en viss mängd av växten.

Sen hände något. Folk blev lite för fria. Alkoholförbudet hade släppts och nu behövdes nåt nytt att förbjuda. Maffian kan mycket väl ha haft ett eller flera fingrar med i spelet, tänk bara så många miljoner eller miljarder dollar dom tjänat på förbudet. Den här växten hade förvisso en hel del fördelar men även en förmåga att få folk att må bra. Perfekt.

Några smarta(??) figurer hittade på diverse anledningar (som t.ex. att det fick vita flickor att gilla negrer - hemska tanke) och förbudet var ett faktum.

Av nån anledning spreds det här förbudet över världen med hjälp av skrämselpropaganda och säkert diverse inte så officiella hot om handelsembargon och liknande straff.


Och idag i Sverige är alltså en enda sån här ogräsplanta värd i runda slängar 5.000-10.000 kronor om den är välskött.


It's just a fucking plant!

Inga kommentarer: