Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 13 juli 2009

Det här med (skjut)vapen

Det bästa vore ju om dom inte fanns alls men nu är ju tyvärr verkligheten annorlunda.

Verkligheten är att skjutvapnen uppfanns för några hundra år sedan.


Frågan är om det verkligen är så bra att det i stort sett bara är kriminella som går runt med vapen nu. Eftersom det är ganska olagligt att gå runt med vapen.Skulle var och varannan ha en pickadoll bredvid sängen skulle det bli ganska mycket mindre lockande att vara inbrottstjuv. Hade dessutom var och varannan pickadoll innanför jackan på stan skulle personrån inte vara så intressant heller. Mycket få riskerar livet för några hundra kronor eller en mobiltelefon.

Nog vore det lite hemskt om alla skulle gå runt och kunna döda varandra till höger och vänster, men när nu den tekniska möjligheten finns, är det då inte bättre att ALLA kan det än att bara empatilösa brottslingar kan det?

Äh, jag vet inte. Det här med vapen är en av dom svåraste sakerna när det gäller friheten tycker jag.

4 kommentarer:

Emelie sa...

Det är lite Kalla kriget-faktorn. Varken USA eller Sovjet skjuter på varandra eftersom de då tekniskt sett skulle kunna utplåna jorden och därmed går de också själva under. Terrorbalans har jag hört att det kallas.

Jag föredrar den här: Jag skjuter inte på dig för jag har inget vapen. Du skjuter inte på mig för du har heller inget vapen. Dock är det svårt att stoppa när uppfinningen väl är där..

Niklas sa...

My point exactly. Det är inte en slump att det aldrig förklarats krig mellan kärnvapenstater. Och då har ändå kärnvapen funnits i drygt 60 år, samt att dom som har dom är några av dom mest "krigiska" länderna.

gastlind sa...

Om "ALLA" har det får även deras ungar snart tillgång till det och börjar skjuta varandra. Det är ju ganska äckligt. :(

---

Jag tycker Rödeby sammanfattar vad som saknats i den svenska debatten i denna frågan.

Den lilla möjligheten att polisen och/eller andra myndigheter slutar fungera. Vem ska då garantera ens frihet/säkerhet. Tja då måste man förstås få skydda sig själv, sin familj och sin egendom om man blir utsatt för brott...

Niklas sa...

För att sluta fungera måste dom börja fungera. Eller det beror iofs på hur man menar med "fungera".