Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

onsdag 29 juli 2009

Kommentarsvar

Brukar inte svara på kommentarer i nya inlägg men kommentarerna börjar bli så många till det aktuella inlägget och dessutom ganska off-topic så jag gör ett undantag och bryter ut det hit.

Sandra:
"Ja, jag tycker att det är rätt att du måste betala alla barns skolgång liksom alla andra betalar för dinas sådana (bland annat). Det fina med denna idé är att de svaga inte ska hamna utanför systemet.

Men sedan hänger jag inte riktigt med.. Menar du att vi avrättar skattesmitare i Sverige? Eller vill du att jag ska besvara frågan utifrån att jag tror på den kommunistiska ideologin?"Du är mer än välkommen att betala för andras barn mot att dom betalar för dina, det är en åsikt du får ha och jag har inga problem med att du praktiserar det tillsammans med likatänkande. Däremot har jag stora problem med att du verkligen tycker att det är okej att tvinga av mig pengarna som en simpel rånare.

Jag tycker att om jag respekterar dina åsikter och låter dig utföra det i praktiken så kunde du vara så snäll och låta mig tycka och göra på mitt sätt. Det vore lite trevligt helt enkelt.


Jag menar inte att vi avrättar skattesmitare i Sverige, och det av en enkel anledning: Ingen gör tillräckligt motstånd.

Jag vore tacksam om du skulle ha lust att genomföra ett enkelt litet experiment för min skull, då jag själv inte litar tillräckligt mycket på statens välvilja. Gör någon slags affär som kräver att du själv ska betala in skatten (lite svårt att skattefuska till vardags eftersom den stjäls direkt från eventuella arbetsgivare eller i affären när du handlar). Sen struntar du i att betala, men ringer in ett anonymt tips om dig själv till skatteverket så att dom inte missar dig. Efter det börjar den riktiga matchen. Du ska nu göra ALLT för att skydda dig själv från att betala eller hamna i domstol.

Det kommer gå till på ett ungefär så här: du skaffar larm och vapen för att skydda dig själv. En polis kommer knacka på din dörr. En polis kommer bryta upp din dörr. En polis kommer gå in i din lägenhet. Du kommer säga "stanna där, jag kommer aldrig följa med er!". En polis kommer säga "Jo, nu kommer du med här!". Du säger "nej! Kom inte närmare, då skjuter jag!". Polisen skriker "släpp pistolen!!" medan han drar upp sin egen. Du skjuter polisen i självförsvar då han är hemma hos dig och hotar dig. Några fler poliser kommer in. Du skjuter en eller ett par av dom innan du själv blir ihjälskjuten.


Det är mitt scenario. Hur har du tänkt komma undan med livet i behåll? Ponera att gränserna är stängda.


Min slutsats:
Den som inte betalar skatt och sedan försvarar sig mot poliserna med likvärdigt våld kommer slutligen att dödas för sitt brott.

3 kommentarer:

Sandra sa...

Vi börjar med detta;

"Jag tycker att om jag respekterar dina åsikter och låter dig utföra det i praktiken så kunde du vara så snäll och låta mig tycka och göra på mitt sätt. Det vore lite trevligt helt enkelt."

Du har all rätt att tycka precis som du vill. Att göra som du vill är en helt annan femma i ett samhälle som inte är konstruerat enligt liberalismen. Och du får absolut sträva efter ett liberalt samhälle, men då tycker jag att du får göra det på samma sätt som andra människor i regel påverkar samhället; genom yttrandefrihet (vilket du ju gör här), att rösta och liknande. Dvs inom ramarna för det samhälle vi lever i nu.

Det råkar ju dessutom vara så att du idag har glädje av vårt skattesystem. Eller har du fått en privat utbildning, betalat för privat vård etc? Om inte så lever du inom ramen i de sammanhang där du vinner på det. Om du ska välja att protestera mot staten, skattesystemet etc utan att, enligt min mening, göra det genom hyckleri så bör du heller inte ta del av diverse välfärdstjänster.

Och så var det ditt experiment.. Jag ser inte anledningen till varför jag skaffar mig vapen för att "skydda mig själv"? Och varför är jag den som först drar mitt vapen? Som jag ser på saken är det polisen som skjuter i självförsvar, med tanke på att jag är den första att hota med våld.

Niklas sa...

Aha! Polisen skjuter alltså, intressant!För att svara på påståendet om hyckleri: Som jag ser det är varenda statlig krona jag utnyttjar inget annat än små återbetalningar som staten gör av dom pengar dom tidigare tagit från mig. Den dag (som ALDRIG kommer inträffa) då jag har fått mer pengar än jag betalt, DÅ kan vi kanske tala om ett visst mått av hyckleri.

Och du tror att "vanligt folk" har möjlighet att påverka samhället? Knappast. Rösta, ja det funkar ju jättebra som enskild person. Eller är det så att flertalet gör som dom vill med oss andra? Justja, så var det.

Sandra sa...

Vad är intressant? Är det inte du som menar att polisen skjuter? Eller har jag missförstått ditt "experiment"?

Hur kan du vara säker på att du aldrig kommer att kosta staten mer än vad du betalat i skatt? Låt säga att du råkar ut för en olycka alt. sjukdom som för det första kräver en del akut vård i form av kirurgi och diverse behandlingar. Efter detta är du inte arbetsför och kan alltså inte betala in lönebaserad skatt. Du kanske dessutom är i behov av hemtjänst alternativt en plats på ett vårdhem/gruppboende. Låter inte det som en ganska kostsam historia? Detta må vara ett skräckscenario, men icke desto mindre ett fullt realistiskt sådant.

Och ja, jag tror att "vanligt folk" har möjlighet att påverka samhället. Det är vi som väljer våra representanter. Och yttrandefriheten ger oss möjlighet att påverka opinionen. Det senare gör vi i alla tänkbara sammanhang. Samtalet kring köksbordet är ett forum medan ledarsidan i DN. är ett annat. Att mena att människor som du och jag inte har möjlighet att påverka är, enligt min mening, att göra det väldigt bekvämt för sig.