Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 6 februari 2009

Intressant och skrämmande på samma gång

"Upprop: Starta vargjaken nu!"



Ca 1000 personer har skrivit under i nuläget varav en del negativa men väldigt få. (Förstår inte riktigt vad man ska skriva för om man är negativ menmen)



Att det finns så mycket okunskap och brist på respekt för naturen, jorden och universum... Det är både sorgligt och skrämmande.


Några kommentarer som passar in i ovannämnda kategori:

"Låt dom leva i Kungsträdgården där finns massor att göra och äta. Vi sparar in på alla resor för forskning, ett tunnelbane kort och dom kan besökas varje dag."
Slutsats: Personen i fråga tror att det bara är stockholmare som vill ha varg. Dessutom kan det vara så att han tror kungsträdgården är en park eller nåt. Men det kan ju vara ironi förstås...


"Vargen har ingen uppgift utan ställer bara till problem. Dålig livskvalitet är priset många får betala."
Min kommentar: Jo, vargen har en uppgift. I egenskap av rovdjur på toppen av näringskedjan har den i uppgift att äta lägre djur. Framförallt älgar som den är ensam om att jaga i Sverige om man bortser från människan. Där fyller den en viktig uppgift ur ekologisk synpunkt men självklart en onödig uppgift om man är älg-jägare och vill fortsätta vara det. I stora delar av jägarkretsar har man nämligen ingen som helst tanke på balans i naturen utan allt fokus ligger på att döda så många som möjligt oavsett djurart.


Den här var rätt intressant, skriven av Per-Erik Götesson i Edsbyn (blaser070@hotmail.com)
"Den har pågått här länge!!!!!!!!!!nu får resten börja"
Jag undrar: Vet Per-Erik nåt som polisen är intresserad av? Borde jag maila och fråga? Jag är väldigt sugen. Det känns som en bra person att börja infiltrera eftersom han inte verkar vara särskilt försiktig med vad han säger. Och vem är denne Per-Erik? Nån släkting till mig kanske vet och kan berätta...


"varför får 08 skjuta VARG när den kommer i närheten av dom??? men vi får lov ha dom i närheten. vart är skilnaden?"

Jag säger: Här håller jag faktiskt med till 100%. Det var ju en vargstackare som lyckats ta sig till närheten av Stockholms norra utkanter för inte så länge sen och den sköts utan helt uppenbar anledning så vitt jag förstått. Nån som vet bättre får förstås rätta mig...


"vargen förstör ett stort kulturarv...löshundsjakten. inte så kul att känna oro när man släpper hunden. jakt ska va avkoppling!"
Jag tycker: I min världsbild ligger det till nåt sånt här: Högst upp finns fysikens lagar som bestämmer allt. Därefter kommer jorden och den självstyrande naturliga balansen med alla vilda växter, insekter och djur. Sist kommer människan med sina dumma (och en del bra) idéer och handlingar. Kulturarv hör till det sistnämnda och bör inte användas i alltför positiva sammanhang. Tyskarna har ett fint kulturarv i att starta världskrig t.ex., det tycker jag inte dom ska hålla på med längre. Sydafrika hade ett väldigt fint kulturarv i apartheid men det visade sig inte vara så bra ändå. Det härliga nordamerikanska kulturarvet slavhandel blev även det avskaffat. Vad säger att nåt är bra för att det har pågått länge? Absolut inget.


"Ska vi på landsbygden ta all skit ner dom sitter i sthlm och sejer ur vi ska ha det.. skicka alla vargar te sthlm om vi inte får jakt på dom......."
Slutsats: Felstavningar och grammatikfel av blandad art är ganska vanligt. Så även bland rasister och andra hatiska personer. Min slutsats blir därför att personer som från början har någon slags svårigheter i t.ex. språkförståelse blir mobbade eller känner sig dumma och därför bygger upp mycket ilska och hat inom sig som kommer ut på olika sätt. En del läser insändare från varghatarfanatiker och tror varje ord om hur farliga dom är och börjar därför också slunga sitt hat i den riktningen. Det är trots allt ett relativt rumsrent hatobjekt. Det finns ingen människa i andra änden som kan komma och konfrontera den hatiske och säga "varför hatar du mig?". Det kanske känns lite tryggare än att gå runt i kängor och hakkorsjacka.


"Det finns en anledning till varför våra förfäder en gång mycket förtjänstfullt utrotade varg i vårt land. Detta har en liten klick byråkrater raserat på några år"
Kommentar: Jag undrar vad denne Berndt i Karlsborg tycker om anledningen till att våra germanska bröders förfäder en gång mycket förtjänstfullt försökte utrota judar i sitt land?


Ännu en person i Edsbyn (Annette). Det är inte så många men några av dom dummaste kommer därifrån. Märkligt.
"Ja nu måste det till med jakt på varg, snart så kommer det hemska rubriker i tidningarna, "svenska lekande barn tagna av vargar""
Kommentar: Överflödig, eller? Fast det kanske är nån varghatare som så väldigt gärna vill få vatten på sin kvarn och därför klär ut sin unge i fårdräkt och lämnar nånstans i skogen. Då är det möjligt att det skulle hända men troligen skulle vargen efter nån tugga inse att det smakar apa och sluta äta...


"Det är på tiden med jakt på varg, vargen är alldeles för koncentrerad"
Jag: Håller med om det sista. Ett alternativ jag ser som rimligt och acceptabelt är att antingen söva och flytta nåt tiotal från värmland till t.ex. jämtland och västernorrland eller skjuta några i värmland och importera lika många från ryssland/canada och sätta in nån annanstans. Det sista känns som det bästa och lättaste då det även ger nytt blod.


"Starta vargjakten innan det är för sent! Antalet vargar i t ex Värmland ökar lavinartat. Nu har t o m föräldrar börjat följa barnen och vänta tillsammans med dem på skolbussen! Och jakt med lösdrivande hund är i stort sett omöjlig. Kulturarv förloras"
Kommentar: Ja, "föräldrar" är onödigt oroliga för att en del sprider okunskap som om det vore fakta. Vargar vill inte döda människor, skulle dom vilja så skulle det hända betydligt oftare.





Sen är det såklart otaliga inlägg med det obligatoriska "Vi på landsbygden blabla" och "dom kan sitta i storstäderna och bestämma blabla".


Så länge majoriteten av vargmotståndarna gör såna idiotiska påståenden som att dom flesta som bor "på landsbygden" vill utrota vargen och att det bara är stockholmare som vill att det ska finnas varg i Sverige kommer min respektnivå för dessa människor och deras åsikter ligga på ett stabilt NOLL.

En vacker dag kanske att dom kan erkänna att vargmotståndarna utgörs till 95% av jägare som inte vill förlora möjligheten att skjuta diverse djur och resterande del av överdrivet oroliga hunduppfödare eller hönsiga mammor som tar sagan om rödluvan på för stort allvar.

Då ska jag börja lyssna på deras åsikter istället för att hånskratta åt dom.

Inga kommentarer: