Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 6 februari 2009

En stilla undran

Jag läste nyss det här:

"På Rönnbärsgatan i Vimmerby stoppades en personbil klockan 10.38 på fredagen vars förare är misstänkt för rattfylleri. Klockan 11.50 stoppades samma bil i Gullringen två mil norr om Vimmerby med samma förare och som ånyo är misstänkt för rattfylleri."


Väcker inte det här en massa frågor även i era huvuden?


När man stoppas av en polis och blåser positivt för alkoholpåverkan, säger sen polisen "jaha, tack för den blåsningen! Vi skickar böteslappen hem sen, kör försiktigt nu när du har sämre reaktionsförmåga. Ha en trevlig dag!"??


Om det inte är så hur kunde isåfall samma person vara ute och köra samma bil en timme senare?


Om det är så, hur kan det vara så? Är det så illa med statistikjakten när det gäller antal kontroller så att polisen totalt skiter i trafiksäkerheten och istället skickar iväg fyllon att köra vidare efter positiva blåsningar??


Totalt vansinne i vilket fall som helst.



Och en till sak, en person som kallar sig Stina har dragit fram stora svärdet för att försvara ett rattfyllo strax norr om Söderhamn som körde dels full och dels vansinnigt fort häromdagen. (O)lyckligtvis skadade han bara sig själv. O:et för att han bara SKADADE sig själv. Parentesen för att han inte skadade nån annan.

Kan inte i mina vildaste fantasier tänka ut hur man kan försvara nåt sånt.

Inga kommentarer: