Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

tisdag 16 oktober 2007

Kristna friskolor

Citat från Ljusnan idag:

"Björklund betonar dock att religiösa inslag är tillåtna och ska finnas i skolan. Han anser det som självklart att eleverna ska få undervisning i religionskunskap och det ska vara tillåtet med morgonbön och att ha skolavslutning i kyrkan.
Men där går gränsen. Så fort själva ämnesundervisningen börjar ska endast läroplanen gälla.
Det innebär bland annat att en biologilärare inte får presentera Bibelns skapelseberättelse som en teori vid sidan om evolutionsläran, eller utvecklingsläran.
Där har Philippe Bendayan en avvikande åsikt jämfört med Jan Björklund och regeringen.
- Att inte få presentera skapelseberättelsen som en teori ser jag som en åsiktsinskränkning. Låt skolan få ta del av alla teorier så att eleverna får chansen att bilda sig en egen uppfattning, säger han."


Om det vore så väl ändå.
Nu vet jag inte hur det är på Eden (friskolan i Bollnäs) men flera som jag tycker verkar trovärdiga (inga "avhoppare" utan f.d. elever på andra skolor som fortfarande är gravt kristna) har berättat om biologi-/naturvetenskapslärare som berättar om skapelseberättelsen som fakta och sen lite halvt på skoj så där om evolutionsteorin, där den framställs som någon slags saga.

"Hehe, sen finns det ju dom som tror att vi under miljontals år har utvecklats från små encelliga organismer, via ödlor och apor, fram till människor. Hihi!"

Upponervända världen.

Inga kommentarer: