Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

tisdag 21 oktober 2008

Söderhamn placerar sig på kartan igen

Inte speciellt positivt den här gången heller...



Bergviksskolan är ökänd i kommunen bland både barn/ungdomar och vuxna men tydligen vet inte kommunpolitiker eller skolledning nånting om hur illa det är?

Eller så har dom helt enkelt ingen aning om hur dom ska lösa det alternativt orkar inte bry sig.



Vilda diskussioner i kommentarerna till artikeln, men är det så mycket vettigt som kommer fram? En del tycker att lärarna ska vara hårdare, en del att man måste prata med föräldrarna och få dom att prata med sina barn och försöka lära dom lite allmänt hyfs (kanske lite sent att börja med det i 10-års-åldern?) och jag tenderar att hålla med om båda delarna.

För det första borde det införas nån form av "skamvrå" eller "dumstrut" igen. Att bli utskickad från klassrummet är väl ungefär det värsta straff som kan utdelas med lagens stöd nuförtiden, och det ser snorungarna mest som en belöning. Skulle Bråkige Berra istället få sitta längst fram bredvid fröken iklädd läppstift och en söt peruk så vore det troligen betydligt mer kännbart.

Sen det här med att föräldrarna ska ha ansvaret för barnen, visst till stor del borde dom ju ha det men alltför många föräldrar idag skiter blankt i sina barn, eller så ser (tror) dom inte att Söte Sören förvandlas till Skränige Sören så fort han kommer till skolan.


Barn har en oerhörd förmåga att maskera sig som inte ska underskattas. Även dom allra värsta mobbarna är förmodligen mammas söta lilla pojke så fort han kommer innanför dörren hemma.





Själva kärnan i problemet är trots allt ganska enkel.

Elev/lärar-ratiot måste höjas.

Skulle varje lärare ha 10-15 elever att hålla ordning på så vore problemet så väldigt mycket mindre, dessutom skulle medelbetygen höjas rejält.
Till det behövs fler lärare och mer pengar.

Det finns i Sverige inte lärare så det räcker och inte pengar så det räcker.


Hur man ska lösa det?

Ingen aning.

Inga kommentarer: