Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 13 oktober 2008

Klockrent

http://www.aftonbladet.se/debatt/article3524533.ab




Vad man vill eller inte vill äta/röka/injicera borde vara upp till varje person att själv bestämma.

Folk blir beroende av knark. Usch!

Folk blir beroende av spel, av shopping, av cigaretter och snus. Av sprit.


Vad är skillnaden? Förklara det för mig den som kan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Risken att någon som är beroende av snus eller stryktipset ska orsaka trafikolyckor, vålds- och sexualbrott eller dö av en överdos snus är minimal jämför med en heroinist eller kokainmissbrukare. Gör dig inte dummare än du är.

Niklas sa...

Risken för att någon regelbunden cannabisanvändare orsakar trafikolyckor, våld- och sexualbrott eller dör av en överdos cannabis är minimal jämfört med en alkoholist. Gör dig inte dummare än du är.

Anonym sa...

Jag tycker att dom borde decriminalisera cannabis för medisinskt syfte.

studier har visat att cannabis hjälper pasienter med MS, Cancer, och en rad av olika sjukdommar eller skador mycket info finns på http://norml.org/

Jag började leta info om alternativa läkemedel till min far som har en aggresiv form av prostata cancer.

han kommer hem från behandlingar och lägger sig på sängen med en hink i flera dagar, om marijuana kan ta bort det och får honnom att äta och sova bättre så tycker jag att han borde få använda sig utav det för att kunna fungera.

alla vet att sömn/vila är en viktig del utav helandet som kroppen behöver för att reparera sig själv.

det finns olika typer marijuana som Sativa som ska ge en upplyftande känsla piggare i knoppen och sen har vi Indica som gör så att man blir dåsig och trött,
så man kan ju ta sativa på morgonen vör att vakna till och indica på kvällen för att kunna sova.

jag har sett folk som bara behöver 3 bloss för att få en verkan och många äter marijuana för att inte bli höga i skallen men som fortfarande påverkar kroppen, och vanligt vis så krävs det väldigt lite marijuana 0.1g för en portion mat, men kräks man ev cancer behandlingarna så är ju röka bättre.

och vad gäller de grövre drogerna så kan jag inte säga så mycket för jag har inte läst om dem.

ledsen för stavfel osv orkar inte kolla

Anonym sa...

Niklas, hur tänker du när du försöker kvitta olika missbruk mot varandra? Bara för att ett är lagligt ska alla släppas fria?

Niklas sa...

ELLER alla förbjudas.


Och av alternativen så är "alla släppas fria" det bättre i mina ögon/öron.


Folk skulle inte bli nerknarkade kollin över en natt bara för att det blev lagligt, det skulle förmodligen vara samma personer med svag motståndskraft eller instabilt psyke som sitter på parkbänkar och delar sprutor.

Anonym sa...

Cannabis bör definitivt tolereras alá den nederländska modellen.

Först och främst, det är en mjuk drog. I Sverige är det tabu att prata i de här termerna, men i resten av världen betraktas det som självklarheter. Det är en drog med mindre skadeverkningar både för individen och samhället.

Straff och repressalier bör aldrig vara värre än själva drogen. Cannabis förstör inga människors liv, däremot gör den nuvarande narkotikapolitiken det.

Psykoser!!! Ropar någon nu. Ja, man kan få psykoser utlösta av cannabis. Ifall man har anlag för det. Cannabis skapar inga sådana problem, den utlöser eventuella latenta problem.

Samhället skulle tjäna något oerhört på det. Man skulle kunna kontrollera och reglera allt från produktion, vilka som får sälja det till vilka som får bruka det och var. Åldersgränser, licensierade butiker mm. Resurserna som idag läggs på att jaga cannabisrökare skulle kunna användas till upplysning och information. Människor skulle inte behöva hamna i fängelse därför att de röker cannabis. En ms-sjuk kvinna fick nyligen längre fängelsestraff av anledningen att hon hävdade att cannabis var en effektiv medicin.

För cannabis och körning rekommenderar jag det här inslaget från brittisk tv:
http://www.youtube.com/watch?v=t3zou4F00Ic

Anonym sa...

Det finns många åsikter om att avkriminalisera "mjuka" droger. En är bl.a. att cannabis fungerar bra vid diverse sjukdomar såsom cancer. Man misstänker att cannabismissbruk kan förvära vissa sjukdomar (http://www.uptodate.com/online/content/abstract.do?topicKey=whatsnew/5666&refNum=25,26). Sedan finns det många studier som visar att medicinska har fördelar. Men det finns även för samtliga läkemedel som finns tillgängliga på apotek idag. Cannabis likt tobak är även cancerframkallande (http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis_info3.shtml). Förutom detta så är cannabis fettlösligt vilket innebär att THC lagras i fettvävnad. En så kallad haschpyskos kommer sig av att THC frigörs när fett bryts ner där THC lagrats. Det har rapporterats om olyckor från haschpsykoser vid bilkörning. Inte lika vanligt att man hör om detta då cannabismissbruket inte är lika vanligt förekommande eller utreds lika ofta som olyckor vid alkohol. Att haschpsykoser bara drabbar de med anlag finns det inga belägg för! Alla människor bär på fett och alla har samma genetiska förutsättning att lagra THC i fettvävnad. Cannabis (THC) har även den funktionen att den frigör dopaminer från hjärnan. Vid långvarigt missbruk så frigörs mer dopamin än kroppen hinner producera vilket medför att man kan hamna i en depression. En undersökning från Australien tyder på att de som regelbundet missbrukat cannabis löper större risk att ta sitt liv (http://www.abc.net.au/news/stories/2008/05/23/2253500.htm). Många rapporter tyder på att brottsligheten stigit i Holland sedan man tog bort straffsatser vid innehav för personligt bruk (http://www.druglibrary.org/schaffer/GOVPUBS/solom2.htm). Bara för att staten skulle tjäna på att legalisera droger innebär inte att kriminella ligor slutar göra det. Ett exempel är smuggling av alkohol och tobak till Sverige (även dessa beroendeframkallande men lagliga att förtära) som stigit kraftigt de senaste åren. Åsikten att det är bättre att avkriminalisera all form av missbruk är för mig ofattbart! Detta påstående kan bara komma från någon som själv missbrukar och vill kunna göra som han/hon/de vill utan att ta hänsyn till andra runt omkring eller någon som inte är insatt i problematiken gällande beroendeframkallande droger!!!