Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 31 oktober 2008

Löjliga familjen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3664723.ab


Fru Bernadotte visar var skåpet ska stå. Hon är iofs kanske lite mindre inavlad än sin make men hon är ju ändå från nån slags adlig familj, rätta mig om jag har fel.


Människor som utan att tveka tar emot massvis med miljoner per år för att åka runt på resor och äta lyxig mat och träffa tråkiga människor, såna gör sig inte förtjänta av min (eller någons) respekt.


Get a job...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kungafamiljen har min respekt i alla fall. Dom som vill avskaffa kungahuset har ingen aning om hur mycket reklam och marknadsföring som ett kungahus ger.


Utan kung eller drottning i sverige så kommer sverige att bli ett dussinland som så många andra länder. Men det kanske är ok för er ?

Anonym sa...

Exakt hur mycket skiter folk i om Norge har en kung eller om Finland har en president?

Den "reklam" du pratar om är nog ganska överskattad.
Skulle tro att svensk varg antagligen är mer positiv reklam för Sverige än vad kungahuset är.

Anonym sa...

Ett dussinland så som många andra länder...
Ett dussin=tolv st.
Många andra länder= lite mera än ett dussin.
Alltså det är nu Sverige är ett av ett dussinland, eller rättare sagt hör till minoriteten.
Det verkar som svagbegåvning sitter inte bara i familjensgener.
Låt Viktoria gifta sig med gympaledaren! Han kan bidra med lite fräshare gener och entrepenörsanda. Och gör det fort medans Viktoria är fertil!
tja, man kan alltid adoptera... det skulle också hjälpa.

Emelie sa...

En kungafamilj är inte demokrati, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Man ska inte kunna få makt på grund av att en särskild spermie träffade ett särskilt ägg. Makt förtjänar man.

Och jag tänker skriva under med mitt namn eftersom jag verkligen står för mina åsikter.

Anonym sa...

Jag är uppriktigt trött på argument för att ha kvar monarkin pga att de skulle vara en bra reklampelare för Sverige eller att det är billigare med monarki än en president. Jag säger ut med monarkin behåll statsminister posten och lägg pengarna som idag går till monarkin på våra idrottsmän , våran kultur och turism så får vi en betydligt bättre reklampelare än dagens ur uråldriga monarki. För vilka kan bättre representera sverige än våra duktiga atleter. Undrar om folk känner till det faktum att om vi tog alla pengar vi lägger på monarkin varje år så skulle vi kunna skänka en miljon till alla 18 åringar varje år.
Och när Silvia gör dumma utalanden om utbildade människor som till skillnad från hon har belägg för det de säger, då blir det bara pinsamt ska de här människorna representera vårat land. Nej tack säger jag.

Emma Evelius

Anonym sa...

Det var jag som skrev första anonuma kommenatrern som alla hatade tydligen haha..

Ni som tog upp Norge och Finland i jömförelse, ja jusst det, Finland känner inte många till ute i världen men Sverige känner dom till tack vare kungabesöken dom har haft o.s.v

Jämför med att Finlands president gör ett statsbesök i ett land längre bort och jämför med ett Kungabesök från sverige eller anant land i samma land så är folksamlingarna t.ex 20 ggr större och alla vill se den svenska kundgen, ingen vill s eden finska presidenten och skiter fullständigt i vad Finland är för något.

För att inte tala om Reinfeldt haha... ingen kunde bry sig mindre om den filuren.

Det är skillnaden, men det skiter väl ni i som inte vill ha något kungahus, reklamen som ges i och med kungahustet är värda många miljoner i intäckter för sverie i turismen som blir av det hela och affärsförbibdelserna som kommer sig av det i och med att företag i andra länder upptäcker Sverige os.v

Det här är något som inte Presidenten i Finland kan åstadkomma och än mindre Statsminister Reinfeldt som är en nobody ute i världen.

Ni tänker inte speciellt långt utan kollar på bara vad det kostar men ser inte inkomsterna av ett kungahus, det värsta är alla som är avundsjuka på att "någon föds till makt", patetiskt !

Jag är inte svensk utan finne. Så jag borde väl på ert vis försöka förhärliga Fonland och presidenten och pissa på er kung, men tyvärr för er så har jag faktiskt lite att tänka med trots att det fanns någon som trodde annat i en kommentar.

/Finnen

Anonym sa...

Avskffa monarkin! När ska Sverigen kasta av sig den unkna gamla monarkimanteln och bli ett modernt land.
(Skulle tro att monarkin kostar mer än den ger, bevisa motsatsen.)

Niklas sa...

Att kungahuset gör nån vidare reklam för Sverige tvivlar jag på måste jag säga. Hur många är det som går man ur huse för att se när kungafamiljen från "långtbortistan" kommer på s.k. Statsbesök till Sverige? Förmodligen är det inte fler Thailändare eller Sydafrikaner som bryr sig om när vår kungafamilj kommer på besök.

Anonym sa...

Om man inte gillar gamla förlegade odemokratiska instutitioner är det för att man är avundsjuk, nån annan anledning kan ju inte finnas. Skickligt argumenterande onekligen.

Det är nog andra parametrar än titeln som avgör intresset för en statschef. Varför skaffar inte amerikanerna en kung, de verkar ju ha lite brist på (positiv) uppmärksamhet?

Vet inte heller om man skall uppmuntra Viktoria och gym-killen till att reproducera sig. För att citera knugen själv: "Det är bara att räkna på, om de är två nu, då blir de sju nästa år, och sen blir det bara... om de hittar sina partners någonstans i skogen så exploderar det." Nåväl, kanske inte sju, men "kungastammen" är ju å andra sidan alldeles för stor redan...

För tio år sen hade kanske redaktionerna på skvallerblaskorna blvit arbetslösa om vi avskaffat kungahuset, men nu har de ju alla dokusåpaidioter att skriva om så det ordnar sig nog till det bästa.