Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 13 oktober 2008

Humor om den här lagen blir verklighet...

Sverige gräver sin grav ännu mer...


Är man ett pinsamt litet, pinsamt oviktigt litet skitland i ett meningslöst litet kallt och grått hörn av världen så vore det ju bra om man hade nånting att locka människor med för att dom ska vilja spendera någon tid över huvud taget där.


Till exempel kan man ha trevliga lättsamma lagar eller låga skatter.


Sverige har inget av det och värre kommer det bli.


Blir det här sanning så kommer "vanligt folk" vara dom som drabbas. Såna som är i 40-års-åldern och aldrig hört talas om proxy-servers eller "PeerGuardian". Såna som delar ut och laddar ner kanske 4-5 låtar per månad och nån film per år.


Hardcore-pirater som laddar upp och ner tusentals låtar, hundratals filmer och tiotals spel varje månad kommer inte drabbas alls.

Då kommer man självklart inte att använda sin egen IP-adress utan man kommer gå genom en anonym proxy-server som ligger i t.ex. Polen.

Det går lite långsammare att ladda upp och ner men risken för att polisen knackar på dörren är oändligt nära 0.


Kalle Karlsson däremot kommer sitta hemma i Stenungsund och ladda ner nån fräsig Hollywoodfilm utan vare sig PeerGuardian eller proxyservers och får snart besök av farbror polisen, på uppdrag av polisens icke-statliga sektion som drivs av och för film/musik/spelbolagen.


Privata "företagsgarden" sanktionerade och påhejade av Svenska staten. Jojo.


Inte utan att man funderar på att bli vänsterpartist såna här gånger...
Men nej!

Inga kommentarer: