Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

söndag 11 maj 2008

Åldern avgör

Så vad gör isåfall denne lille man som förbundskapten?




Om man inte ens är mogen att spela i fotbolls-VM när man är 17, alldeles oberoende av hur duktig man är, hur kan man då vara mogen att vara förbundskapten när man är ynka 52 år som han var när han blev det? "Hur motiverar man det?"

Att bedöma människor efter fysisk ålder känns en aning gammalmodigt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

En 17 åring har inte mentaliteten för att spela VM. En 17 åring är inte tillräckligt mogen i sitt spel än. En 17 åring har inte växt klart i kroppen än. En 17 åring klarar fan inte pressen av att ha ett helt lands hopp på sig när han spelar. Klart som fan att en 17 åring inte ska med till ett VM. En 17 åring ska med till ett VM lika mycket som att en nyutaximnerad kirurg ska börja operera isär Siamesiska tvillingar i en av världens mest komplicerade operationer.

Niklas sa...

Precis som INGEN bör få göra nånting då? Det finns 80-åriga gubbar som inte klarar att hantera sprit, alltså drar vi slutsatsen att alla yngre inte klarar av det?

En del 25-åriga pojkar klarar inte av att bedöma faror i trafiken trots att dom haft körkort flera år, därför är ingen under 25 mogen att köra bil?

Den ålder som står på ett papper har inget med personlig mognad att göra.

Jag är helt övertygad om att det finns flera 17-åringar som klarar pressen i ett fotbolls-VM, eller liknande stora grejer.

Anonym sa...

Det är ju lite konstigt, då walcott som 17 åring var bättre än de flesta i svenska landslanget, bortsett från ett par st. Nu är han ju i stort sätt bättre än alla förutom zlatan. Undrar vad lagerbäck skulle tänkt om vi hade en spelare som messi liggandes hemma under ett EM ? han e ju inte riktigt klok den här lagerbäck, det finns spelare som är 15 år som klarar av det mentala i em, vm slutspel och vissa 30 åringar som inte gör det. Lagerbäck är en anledning till att vi inte har bra framtid i svenska landslaget med sin negativa syn på talanger

Anonym sa...

Nu har vi det alltså svart på vitt. Lagerbäck är den direkta anledningen till svensk fotbolls avstannade talangutveckling. Och det ligger inte bara som en attityd i atmosfären utan även som en konkret policy i inslussandet av spelare till a-landslaget. Det finns sjuttonåriga fotbollspelare som kan hantera pressen av ett stort mästerskap, precis som det finns nyexaminerade kirurger benägna att göra svåra operationer. Marcus Berg (Groningen), Martin Olsson (Blackburn), Jonas Olsson (NEc NIjmegen), Sebastian Larsson (Birmingham), Rasmus Lindgren (Groningen) och Henok Goitom (Murcia) borde skolas in, om inte redan nu i EM, så åtminstone kort , kort, kort därpå. Astrit Ajdarevic (Liverpool), Tobias MIkaelsson (Aston Villa), Goran Slavkovski (Inter) och Denni Avdic (Elfsborg) skall fan i mig vara med i snacket till VM 2010.

Anonym sa...

Lagerbäck är säkert en klok man, men i denna del har inte helt rätt.
Man utvecklas helt olika i en åldersgrupp, en del väldigt omogna medan andra är mogna att mentalt klara av den situation och en press som VM i fotboll kan utgöra. Om vi skulle ha en duktig fotbollspelare som är bara 17-18 år skall inte åldern sätta stopp för landslagspel

Anonym sa...

Pelé var bara 17 när han var med och vann VM i Sverige 1958.
Men det var kanske fel av den brasilianske kaptenen att ta ut honom.

Anonym sa...

Balotelli hade varit vår näst bästa forwad om han vore svensk 17 år gammal... bojan i barca ett annat ungt exempel. Walcott däremot var en vansinnig uttagning då det fanns bättre alternativ. Har dock svårt å se en svensk 17-åring i ett landslag.. känns som om svenksa talanger blommar ut senare.. ex zlatan, elmander, källström, seb larsson osv.