Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 30 maj 2008

Det är inte bara vargen folk vill utrota

Även hajarna ligger illa till.


Dock inte av samma orsak, alltså att det fråntar några få människor sin hobby, utan för att några få människor ska äta en viss maträtt.Ganska dumt i vilket fall som helst. Rentav dummare måste jag säga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och det mest korkade är att hajfena i sig tydligen inte smakar ett skvatt. Det är tack vare kryddningen som det smakar något alls.

Tänkvärt också om någon skulle vilja prova soppan, är att även utrotningshotade arter fiskas utan någon som helst hänsyn, och oftast med sk Finning.

Det är förmodligen en av de vidrigaste djurplågerier som förekommer, då halsen på hajen skärs av till hälften, samtidigt som alla fenor skärs av.
När detta är klart kastas den fortfarande levande fisken tillbaka där den får dö i plågor ingen av oss ens kan föreställa sig.

Det finns ett fåtal stora handlare på marknaden, främst i Taiwan, och dessa få människor kommer så småningom att utrota hajen som art så länge folk fortsätter att beställa hajfena, och därigenom stödja utrotningen.

Något att fundera på bara...

Niklas sa...

Verkligen. Själv drar jag mitt strå till stacken genom att endast ha ätit på kinarestaurang 2-3 gånger i mitt liv och då alltid motvilligt. ;)