Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 3 maj 2008

Kloka ord

Magnus Andersson har koll.


Det verkar mest vara sossarna själva som inte inser att väldigt många "arbetare" inte gillar falskheten och skenheligheten hos ett parti som ena dagen säger sig vara på "arbetarnas" sida, vilja lägga mer skattepengar på det ena och andra men tyvärr inte har råd med allt. Andra dagen säger "Ministrarna tjänar för lite, vi höjer statsministerlönen med en 6-7 tusen i månaden och övriga ministrar med 5.000. Tyvärr har vi fortfarande inte råd med bättre sjukhus."


Inget ont om att höja sina egna löner, klart man gör det om man kan!

Men då ska man inte påstå att man står på dom svagas sida.


För övrigt tycker jag, som jag säkert sagt förr, att partipolitiken är en gammal skrotig Ford Fiesta som borde skrotas snarast och ersättas av nåt nyare, effektivare och bättre.

Vi har ju redan börjat delvis med personval, och det borde tas hela vägen tycker jag.

Tänk vad intressant det skulle kunna bli med politik om dom här riksdagsomröstningarna verkligen KUNDE ge oväntade resultat! Nu är det ju bara så att om oppositionen lägger ett förslag så röstas det ner eftersom dom är i minoritet och om regeringspartierna lägger ett förslag så röstas det igenom eftersom dom har majoritet... Fullkomligt ointressant.

Men tänk dig att t.ex. tidigare nämnde Magnus Andersson lägger fram ett förslag som varje enskild riksdagsledamot funderade på själv istället för att som nu slaviskt följa partiets ståndpunkter. Det skulle kunna bli riktigt intressant att se om förslaget hade stöd hos majoriteten eller inte.

Inga kommentarer: