Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 22 juni 2009

Vilket skämt

http://magazin24.se/arboga/2009/06/22/korde-211-km-h-blev-av-med-korkortet


Den som kört E18 förbi Arboga förstår nog vad som är skämtet. Det är, vågar jag påstå, en av landets finaste motorvägssträckor. Där finns absolut INGEN anledning för polisen att ha en hastighetskontroll eftersom det inte är farligt att köra fort där så länge man är någorlunda koncentrerad.

211 km/h i en Audi "av snabbare sort" är, om han inte hade bilar alldeles i närheten, betydligt ofarligare än att gå över ett ordinärt övergångsställe.

Osmart eftersom körkortet ryker och bensinen är dyr, javisst, men knappast farligt.


Ett nästan lika stort skämt är att hastighetsgränsen mellan Köping och Örebro är 110km/h och inte 120km/h. Är det nån väg som är värdig 120-gräns så är det den.

Som jag nämnt tidigare är det inte ett dugg konstigt att lagar och regler utan sans och logik helt enkelt inte följs.


Sen att en gamla pre-80-tals-bilar med dörrar tunna som papper och krocksäkerhet som en äggkartong får köra precis lika fort som t.ex. en sprillans ny Audi RS4 med racevärdig väghållning och bromsar samt oändligt mycket bättre krocksäkerhet... det är ett kapitel för sig.



Konstigt att bilar kan vara säkra i 50km/h ibland, 90 km/h ibland och i vissa fall ända upp till 120km/h fast sen bli rena mördarmaskinerna så fort man går över just exakt den gränsen. Lite intressant. Undrar hur dom kom fram till det? Och vem som gjorde det?

2 kommentarer:

Emelie sa...

Ja, vem gjorde de? De med någon form av "motorvägtekniskutbildning" (eller var den heter) på Vägverket? Knappast en kille med en halv flygtekniker (eller vad det är) utbildning. ;)

Niklas sa...

Tsss, tekniker är waaaay below my level när jag är klar. Tekniker är som apor i bur, dom får inte göra nånting utan att följa instruktioner som vi INGENJÖRER skriver. =)

F.ö. tvivlar jag starkt på att det finns någon "motorvägsteknisk utbildning" (hur var det med kommateringen???) alls. =)