Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

torsdag 18 juni 2009

Mer fniss

"Klimat & miljö
De flesta verkar förstå att hotet mot klimatet är helt avgörande för oss alla. Visst vore det bättre om fler tog bussen istället för bilen? I alla fall där det går. Vi tycker att man ska bygga ut kollektivtrafiken och att det ska vara gratis att åka den. Det vore väl bra? Dessutom måste vindkraften byggas ut och det måste satsas på andra miljövänliga energikällor.

Jämställdhet & rättvisa
Genom att satsa på skolan, äldreomsorgen och miljön skapar vi en massa viktiga jobb. Men det finns fler saker vi kan göra. Om Sverige blir mer jämställt och rättvist skapas också fler jobb. För tänk efter lite nu. Om en rik gubbe får en hundralapp till i månaden så går han knappast och köper mer falukorv. Han använder pengarna till att spara och spekulera. Om vi däremot ger pengarna till någon som inte har det så fett, då kommer hon, för det är ofta en hon, ha råd att gå till frisören, gå till tandläkaren och köpa falukorv till ungarna. Och då skapas det nya jobb! Bra va?"


Jag har ett par invändningar till ovanstående "påståenden". (Då bortser jag ändå från det GROVT överskattade klimathotet)

  1. Utbyggd och gratis kollektivtrafik. "Det vore väl bra?" Ja, det vore det nog. Men... vi betalar redan MINST 50% av lönen i olika skatter beroende på vad man köper osv. Gratis kollektivtrafik är inte så gratis som dom vill lura i oss.
  2. Om en fattig person får en extra hundring så har hon INTE råd att gå till frisören, tandläkaren samt köpa falukorv. Hon har möjligen råd att köpa lite falukorv. That's it. 100kr är en droppe i havet även för en fattig. Dessutom säger empiriska fakta att det i stort sett till 100% är DEN EKONOMISKA FRIHETEN som gör ett samhälle mer jämlikt! Precis det som Vänsterpartiet vill minska!

Det låter fint och bra att alla ska ha det lika bra och alla får del av kakan osv osv. Det tyckte jag också när jag var mindre.

Jag växte ifrån det för många år sen, gör det ni också snälla vänsterpartister och semi-kommunister! NU!

Inga kommentarer: