Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

måndag 22 juni 2009

Fängelser

Jag har alltid varit ganska pigg på att förespråka hårda bud. Okej, jag tycker fortfarande att man inte ska fjäska och göra brottslighet lockande, men fängelser har onekligen en ganska negativ egenskap.

Förstagångsförbrytare får lätt kontakt med erfarna gamla "veteraner" som inte är blyga att visa hur rika och coola dom är. Kan nog vara rätt lockande för en 18-årig wannabe-gangster att fortsätta på brottets bana när man ser hur gott liv en del har med respekt, skydd, pengar osv.


Därför kom jag nyss på en utmärkt lösning.

Första 3 gångerna man döms till fängelse hamnar man i ett "nybörjarfängelse" med lite mjukare nypor och mer "rehabiliterings-inriktning".

Om man fortfarande inte fattar poängen så är man i åtminstone mina ögon "obotlig" och hamnar i ett "hårdare" fängelse. Där kan dom straffarbeta och skryta om häftiga rån och mord bäst dom vill. Nån gång per år kan man göra grundliga psykundersökningar för att se om nån verkar redo för den verkliga världen igen. Gör dom det kan dom hamna i nybörjarfängelset ett år under stark bevakning för att se att dom sköter sig och inte håller på och glorifierar brottets bana för dom yngre.

När dom kommer ut kan dom erbjudas deltidsjobb genom samarbete med olika lager-/industriföretag så att dom får in tillräckligt med pengar för att klara sig utan brott. Självklart med 0 kr arbetsgivaravgift för nyutsläppta brottslingar.


Detta är alltså i dagens samhälle. I nattväktarstaten eller statlösa samhället blir det så klart ÄNNU bättre. =)

Inga kommentarer: