Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 13 juni 2009

Pension

Lyssnar på Stefan Molyneux igen nu.

Handlar lite om den magiska förvandlingen som sker när man fyller 65, när man plötsligt istället för att vara tvingad att betala pengar får tillbaks pengar. Om det är en absolut rättighet för 65-och-äldre-åringar att ta pengar från alla andra (som man absolut kan få tycka) så är pensionssystemet helt onödigt. Dom skulle lika gärna kunna gå till närmsta yngling och kräva av dom lite pengar på lagligt vis.

Är det däremot INTE det så är den statliga inblandningen OCKSÅ helt onödig! Alla kan då istället på helt egen hand spara pengar genom livet för att använda när dom slutar jobba. Då skulle man dessutom kunna lägga undan betydligt mindre (och ändå få lika mycket i slutändan) än vad man betalar in till staten för att sköta om ens pengar. Dessutom skulle då pengarna verkligen gå till ens egen pension istället för att gå till andra saker som gör att yngre generationer istället får betala ens egna pension PLUS mer.

Det blir en ond spiral där alla får betala mer och mer och får ut mindre och mindre av sina egna pengar eftersom staten slänger iväg pensionspengarna på annat.


Statlig pension - VERY BAD! Bort med det!

Inga kommentarer: