Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

söndag 18 januari 2009

En sport drabbad av storhetsvansinne

"Storhetsvansinne (megalomani), i psykiatrin ett uttryck för ett sinnestillstånd där en person har en starkt överdriven uppfattning, och ofta helt falsk bild, om sig själv och sin roll."


Jag talar förstås om bandy.



Det utövas just nu ett Världsmästerskap i denna sport. Det tycker nån tydligen behövs.

Premiärmatchen gick mellan ett av de bästa lagen och ett som ligger runt 4-5:e plats i rankingen.

Resultatet blev 19-0.

Sånt är vardagsmat i såna här VM.

Trots allt sitter det alltså ett gäng människor i nåt slags möte år efter år och bestämmer att "vi kör VM nästa år också! Det är skitbra reklam för sporten!".


Ack vad de bedrar sig. Det är ju knappt att folket på tv-sporten klarar att hålla sig för skratt när de berättar om bandy-VM.


Bandyn framstår som en riktig amatörsport som enbart förtjänar hånskratt.
Tänk er ett VM i t.ex. skidskytte där varje land bara fick ha max 2 åkare samtidigt som man vill ha ett startfält med 30-40 nånting. Där skulle kanske Grekland, Kenya och Indien ha en varsin deltagare. Då skulle folk skratta åt skidskytte också när 3-4 länder skulle göra upp medan resten ligger och skvalpar långt efter.


Jag skrattar också åt bandy-VM. Det hoppas jag alla gör så kanske, kanske, kanske att dom lägger ner det till slut och gör nåt vettigare för att göra reklam för bandysporten.



Pinsamt är ordet.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Det är inte riktigt, men lite som med innebandy VM. Sverige, eller Finland? Sverige? Eller Finland? Sverige vann förövrigt de första 6-7 mästerskapen... Suck!

Niklas sa...

Ja, det är det faktiskt. Vore ju bättre om t.ex. Sverige och Ryssland åkte på turné i några "blåbärsländer" och visade hur bandy ska spelas så kanske dom skulle bli lite mer inspirerade där. Som det är nu får ju inte folket i t.ex. USA eller Ungern aldrig se RIKTIG bandy. VM går ju alltid i Sverige, Ryssland eller Finland också så dom predikar ju bara för dom redan troende....