Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 23 april 2010

Smarta och lite knäppa amerikaner...

Rubriken låter lite illavarslande - bara 60% av amerikanerna tycker att kapitalism är bättre än socialism. Ett stort fel är förstås att det ena inte totalt utesluter det andra (i dagens form), eller ens spelar i samma genre, men ändå.

Lite längre ner förbättras läget något; bara 35% tror/tycker att "fri marknadsekonomi" är synonymt med kapitalism. 77% föredrar en marknadsstyrd ekonomi än en statsstyrd sådan. Bra men för lite.


Vad kan vi då dra för slutsatser av detta? Vet inte... Jag skulle väldigt gärna se en liknande undersökning i Sverige!

2 kommentarer:

Emelie sa...

På tal om ingenting, en annan undersökning i USA visar att ca (nej, jag är inte säker och kan inte plocka fram den) 79% av befolkningen skulle tycka att det var ett problem om deras president inte var öppet kristen. Det om något är intressant i ett land som består av 99% invandrare. Jag tänker inte uttrycka mig vidare om det här med kristen president är bra eller dåligt. Tänkte bara att det var intressant med tanke på dina åsikter om kristna. Eller ja, flum..

Niklas sa...

Amerikaner i stort är så gott som livrädda för ateister, sorgligt nog.

Har en precis lika säker källa som du att på frågan "jag skulle inte gilla om min dotter gifte sig med en..." placerade sig "ateist" högre än de flesta (om inte alla) andra alternativ.BTW förstår jag inte riktigt kopplingen/motsättningen kristen-invandrare. De flesta invandrarna kommer trots allt från norra europa = kristna.