Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

lördag 17 april 2010

Ang. det här med "girighet" för att man höjer priserna vid plötslig ökning av efterfrågan

Det här är iofs en lite annan grej men ändå på nåt vis relaterad tycker jag.


I kvällstidningarna och en del andra tidningar, t.ex. "Land" finns varje gång ett gäng annonser för "spåkvinnor". Det kan röra sig om "tarotkort" eller nån annan form av framtids-seende.

Detta kostar förstås betydligt mindre än ett hotellrum, men ändå 10-20kr per minut. Ja, skulle man utnyttja en spåkvinnas tjänster lika länge som ett hotellrum blir nog kostnaden bra mycket högre, men så lång tid tar det nog sällan...

Detta för en tjänst som har betydligt lägre "egentligt värde" (fast det är otroligt dumt att prata om sånt egentligen - allting är värt precis så mycket som någon är villig att betala för det. Dock vet jag inte hur jag annars ska formulera det) än ett hotellrum. I praktiken är det värdelöst. Ingen vet vad som kommer i framtiden - att påstå det är en ren bluff och lurendrejeri på hög nivå. Ändå kostar det som sagt rätt mycket pengar. Är det mer legitimt att vara tarot-tant och lura pengar av människor som har problem, än att driva hotell och höja priserna när hotellet blir fullbelagt ändå?


I samma fack som spådamerna hamnar även homeopater, medium och andra hokuspokusfigurer utan verklighetsförankring.

Inga kommentarer: