Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

tisdag 27 april 2010

Otroligt!

Och då menar jag inte bara "de rödgrönas" trolleritrick där de drar fram miljard på miljard ur sin lilla hatt!


Det mest otroliga är att så många verkligen på allvar tänker rösta på dem i höst!


Hur tänker ni? Förklara! Jag vädjar till nån av er som tänker rösta rödgrönt att berätta för mig hur ni kommit fram till det beslutet!

10 kommentarer:

Sandra sa...

Det är en fråga om grundläggande människosyn och solidaritet.

Kan du säga mig varför styrelsen för Liberala partiet består av idel vita män runt trettio, bosatta i Sthlm och Gbg?

Niklas sa...

Aha! Den grundläggande människosynen går alltså ut på att ingen ska få bestämma helt över sig själv, för det är alla för dumma för? Intressant.


Japp, det är inte så svårt att förklara. Vita män runt 30 verkar generellt mer öppna för logiska resonemang än för känsloargument, dessutom är urvalet av människor totalt sett störst i Stockholm och Göteborg.

Sandra sa...

Nej, det är inte det den grundläggande människosynen går ut på. För mig. Eftersom jag pratar för mig själv. Att tillskriva folk dina subjektiva tolkningar och försöka lägga ord i munnen på dem är en härskarteknik som du flitigt använder dig av. Gärna för att förflytta fokus i diskussioner och förlöjliga den du diskuterar med (mot) och dess åsikter.

Vita män runt trettio verkar mer öppna för logiska resonemang än för känsloargument i jämförelse med vilka?

Min tolkning är att styrelsen består av personer från en normgrupp i vårt samhälle. En normgruppp som gynnas av den politik som förs. Det finns en anledning till att det inte är ensamstående invandrarkvinnor med tre barn att försörja på en undersköterskelön som representerar Liberala partiets politik.

Niklas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Den här normgruppen gynnas av vilken politik, Sandra?

Anonym sa...

Sandra: Det låter ju vackert, men när det kommer till kritan. Har "De rödgröna" en bättre människosyn? Känns snarare som en utvecklingshämmande ond cirkel. Se denna om du inte gjort det redan: http://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw&playnext_from=TL&videos=j0cqRAGrNBo

// Magnus

Niklas sa...

Har väl missuppfattat din människosyn då Sandra...

Ensamstående invandrarkvinnor tjänar också på frihet. Alla tjänar på frihet. Dock tjänar nog den ensamstående invandrarkvinnan mer på att staten tar pengar från alla andra och ger en liten del till henne. Helt klart.

Det gör inte saken mer moraliskt acceptabel.


F.ö. klockrent klipp med Thatcher som Magnus länkade. Precis det argumentet har jag också lagt fram, att från västerhåll är det glappet som räknas, inte nivån. Fattiga får gärna bli 50% fattigare om bara de rikaste blir 60% mindre rika.

Anonym sa...

Jag fick en liknande reaktion när jag bloggade att Ekonomisk frihet är världens räddning. Trots att levnadsstandarden för de fattiga alltså är högre i länder med stor ekonomisk frihet, tycker vänsterfolket det är dumt eftersom de rikare ju är ännu rikare där. Alla ska ha det lika dåligt, basta!

Sen tycker jag Sandra är lite cynisk mot invandrarkvinnor och undersköterskor när hon hävdar att de aldrig skulle kunna engagera sig i en poltik som inte direkt gynnar dem själva. Det gäller nog generellt att folk röstar med plånboken, men varför skulle det gälla speciellt för lågbetalda invandrarkvinnor?

Sandra sa...

ifrihet: Cynismen är inte riktad mot lågavlönade invandrarkvinnor utan mot den politik som inte gynnar normbrytande och diskriminerande grupper. I vårt samhälle är, bland andra, lågavlönade invandrarkvinnor en normbrytande och diskriminerad grupp.

Jag varken skrev eller menade att i synnerhet lågavlönade invandrarkvinnor röstar med plånboken. Mitt resonemang handlade överhuvudtaget inte om att rösta med plånboken, utan om vilken grupp som gynnas av liberal politik.

Anonym: Ja, jag anser att både Miljöpartiets och Vänsterpartiets politik grundar sig på en mer solidarisk människosyn. Sossarna har en solidarisk tradition, men är nu smygborgare. Det är min personliga åsikt och det är möjligt att den inte grundar sig på något logiskt resonemang, jag är ju inte man..

Niklas: Nu sticker jag till Mexiko i tre månader. Så du får sakna mig tills i augusti någon gång. Hasta luego!

Niklas sa...

Vet inte riktigt hur jag ska klara mig, men det ska nog gå.

Se upp för kapitalistsvinen och utsugarna norrifrån bara!