Blogg listad på Bloggtoppen.se Politik bloggar Creeper

fredag 19 februari 2010

I'm going slightly mad

Halvbra men lite konstig Queen-låt, men den passar in nu.

Jag blir lite galen. Smått topp tunnor rasande ärligt talat.

Anledningen: UR.


Utbildningsradion. En del av SVT. "Fri television". Förutom att den är rödare än en rödbeta doppad i ketchup.


Se några exempel:
Vad är klass?
Om konsumism <- läs här en beskrivning om ordet konsumism.
Om ekonomikrisen


Som exempel kan nämnas att "marknaden" i avsnittet om finanskrisen framställs som att de största aktörerna inte vill ha några regler, för då kan de slå ner de små företagen ännu lättare (vilket är totalt fel). Dessutom (självklart) sägs inte ett ord om de politiker som ligger bakom krisen, utan all skuld läggs på "giriga investerare". De har dock rätt i en sak! De som orsakade allt kommer undan. Dock är det helt andra människor än programmet fokuserar på.



Åsa Linderborg - sveriges rödaste kvinna? - presenteras i avsnittet om klasser som "Historiker", inget annat. Källkritik, vad är det? Och varför skulle barn behöva lära sig sånt?



Avsnittet om konsumism slutade fungera efter några minuter för mig, men det gick i stort sett ut på att alla företag som säljer produkter riktade mot barn är ondskefulla banditer som tjänar pengar på att lura barn, inte på att erbjuda produkter som efterfrågas. Sen kryddas det hela med att en person från "svenska konsumenter" (eller nåt sånt) säger "konsumtion behöver inte vara nåt negativt".


Oberoende television var det ja.


Detta om något måste väl få er som fortfarande betalar TV-avgift (över 2000kr per år finns att spara!!) att tänka om!

Det enda som krävs är ett kort telefonsamtal, där ni inte behöver ge några detaljer, säg bara att ni inte längre äger någon TV. Följdfrågor SKA inte besvaras. Om någon kontrollant kommer, säg bara "jag har ingen TV" och stäng dörren. Svara inte på några frågor överhuvudtaget så går det bra. De får inte göra nånting alls om du inte säger något mer.

Jag har ingen TV, en kort mening som kan spara många kronor.

Tack för mig, hej.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Går bra att maila radiotjänst med om man inte vågar ringa.

Emelie sa...

Jag funderar ju faktiskt på att göra mig av med min tv och då behöver jag inte ens ljuga.